Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Israel har visst många att fördöma

av Helle Klein

Den israeliska regeringen slungar sina hätska beskyllningar åt alla håll. Nu senast är det utrikesmimister Lieberman som anklagar Norge för att sprida antisemitism med anledning av att Knut Hamsuns 150 årsdag uppmärksammats.

Den israeliska utbildningsministern fördömer en israelisk professor i statsvetenskap vid Ben Gurion-universitetet som i Los Angeles Times skriver att staten Israel är en apartheidstat och bör bojkottas.

Och vice premiärminister Ya`alon har i veckan anklagat den israeliska fredsrörelsen Peace Now för att vara ”ett virus i det israeliska samhället” liksom medierna också är ett virus. Han slog också till mot Obama-administrationen med att deklarera ”Jag är inte rädd för amerikanerna!”. Något som fått försvarsminister Barak att reagera och tona ned sin regeringskollegas uttalande, enligt Haaretz.

Vem i Europa kan ta denna extremistiska israeliska regering på allvar?

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lina Thorén, Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB