Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Härlig bokmässa i år igen

av Helle Klein

Jag ska nu om några timmar bege mig hem till Stockholm igen. Ännu en härlig bokmässa har genomförts. I Aftonbladets monter har kulturredaktionen haft fullt ös med ett fantastiskt program – alltifrån frejdig debatt mellan kulturchefen Åsa Linderborg och kristdemokraternas Göran Hägglund till den modiga iranska feministen Parvin Ardalan som äntligen kunde få sitt Palmepris som hon tilldelades år 2007.

Och där emellan mängder med spännande författare och debattörer.

Jag själv höll en välbesökt seminarium tillsammans med biologen och författaren Stefan Edman på Se Människan-scenen om vår antologibok ”Darwin och Vår Herre – en festskrift” (Cordia). Vi resonerade om tro och vetande tillsammans med prästen och teknologie doktorn Sara Blom och filosofen och högerdebattören Roland Poirier Martinsson.

Se Människan-scenen hade i år något av det bästa programmet jag har tagit del av på en bokmässa. Här intervjuades Alex Schulman, här talade Jonas Gardell om Jesus, här intervjuade ärkebiskop Anders Wejryd Svenska akademiens Peter Englund, här diskuterade Elisabet Gerle godhet och visdom med Stefan Einhorn och här samtalade förre ärkebiskop KG Hammar med den fantastiska författaren Isabelle Allende med mera med mera.

Trist nog tänker kyrkan i Göteborgs stift dra ned på sitt kulturengagemang framöver. Det vore idiotiskt om de gav upp sitt ambitiösa deltagande på bokmässan.

Nu ska det bli skönt att komma hem.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB