Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Bra rutet i Agenda, Sahlin

av Helle Klein

I morse diskuterade jag regeringens haveri med sjukförsäkringen i radions Godmorgon Världen-panel. Johan Hammarqvist på centerpartistiska Norra Skåne kallade kritiken för retorik… men faktum är att de borgerliga får allt svårare att försvara sjukförsäkringskaoset… Verkligheten har hunnit ifatt Borgs skrivbordsidéer om hur utanförskapet skulle brytas…

Jag hörde och såg just Mona Sahlin debattera frågan med socialförsäkringsministern i kvällens Agenda. Sahlin var befriande rak och talade med patos om regeringens politik som slår mot de sjuka och utsatta.

När Husmark Pehrsson försökte säga att regeringen bygger broar mellan sjukförsäkringen och A-kassan kontrade Sahlin med att regeringen minsann inte bygger några broar utan river broar och puttar människor över kanten…

Med tanke på den senaste tidens opinionsmätningar, nu senast Sifon i Svenska dagbladet, tycks väljarna vara lika upprörda som Sahlin. Det skiljer nu 11 procent mellan blocken till de rödgrönas fördel.

Mer sån politisk hetta, Sahlin!

 • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Love Isakson Svensén och Elvira S Barasotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB