Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Grattis Olle Hägg!

av Helle Klein

I går delades det första Jarl Alfredius-stipendiet ut. Jarl Alfredius var en av de stora svenska nyhetsprofilerna inom Sveriges television. Han avled i mars 2009. Till hans minne utlyste SVT/SR ett stipendium på 60.000 kronor.

Det första stipendiet delas av Olle Hägg från Sveriges radio och Elisabeth Åsbrink vid SVT.

Olle Hägg har varit programledare i Sveriges Radios P1 många år och får priset för att han med stor professionalism och under lång tid har lett  Sveriges Radios veckomagasin Godmorgon världen.

Hans programledarskap präglas av en utsökt språkbehandling och ett intresserat lyssnande. Olle Häggs sätt att  arbeta och förhålla sig till publicistiska frågor går i Jarl Alfredius anda”, står det i pressmeddelandet.

Jag kan bara instämma. Olle Hägg hör till mina absoluta favoriter bland etermediernas programledare. (Och efter alla år i den politiska journalistiken har jag mött en del sådana) Han är alltid påläst, trygg, lyssnande och har en härlig humor. Jag har haft nöjet att få vara med i panelen i Godmorgon Världen under hans ledning i alla år. (När får jag pris från GMV-redaktionen? Jag har varit med i panelen i 20 år nu. Det är väl ändå värt en liten guldstjärna eller?)

Stort grattis, Olle!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB