Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Två tydliga alternativ

av Helle Klein

Jag har just kommit tillbaka från presskonferensen där Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lars Ohly presenterade de rödgrönas regeringsplattform. Det är ett bra dokument med en tydlig viljeinriktning – det handlar om att uteckla Sverige på jämlikhetens grund, om allas rätt till arbete, om att minska klyftorna och ställa om till ett miljövänligt och energisnålt samhälle.

Det är historiskt att Socialdemokratin går till val i allians med två andra partier. Här ligger något spännande. Den rödgröna mixen av socialt patos och grön kamp känns modern och framtidsinriktad. Det är erfarna politiker, inte minst Mona Sahlin, som står där framme vid podiet. De nickar instämmande till varandra och känns samspelta. Dessa tre partier har samverkat runt 16 budgetar tidigare och de vet vad både regerings- och riksdagsarbete handlar om.

Den rödgröna berättelsen har äntligen satts på pränt. Nu kan valrörelsen börja på riktigt.

Två tydliga regeringsalternativ står mot varandra. Valvindarna tycks än så länge blåsa i motvind för de rödgröna men nu slipper de sammankalla till ständiga presskonferenser. Ut på gator och torg. Ut till arbetsplatserna.

Möt medborgarna och inte bara medierna!

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB