Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Dags att dra

av Helle Klein

Så har då denna dag kommit – min sista som tidningens politiska chefredaktör. Jag har ju i hjärtat bestämt mig för att det är rätt att gå vidare till nya utmaningar.

Ändå är det vemodigt. Känslorna är en blandning av separationsångest och frihetslängtan. Det är framförallt svårt att skiljas från alla underbara kollegor som jag jobbat med.

I eftermiddag blir det avtackningsmingel på tidningen och på kvällen middag med mina närmsta kollegor och tidningens ledning.

Vill passa på att tacka alla er som läst mig och ledarsidan under årens lopp. Jag blir nu fri skribent, debattör och präst. Jag kommer att fortsätta att skriva för Aftonbladet – jag och Olle Svenning ska varva söndagarna framöver. Min första söndagskrönika kommer den 17 oktober.

Och som jag tidigare meddelat fortsätter jag att blogga på denna plats.

För dig som är intresserad av reflexion och samtal i skärningspunkten mellan kyrka och samhälle, mellan det kulturella, andliga och samhälleliga kan jag rekommendera att du tittar in hos tankesmedjan Seglora smedja som jag och prästen Ewa Lindqvist Hotz har skapat – www.seglorasmedja.se.

I morgon är det en intervju i Dagens Industris Weekendbilaga med mig.

Nu ska det festas, kramas och gråtas lite….

På återseende.

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB