Helle Kleins blogg

Skribent, debattör, präst

Startsida / Inlägg

Regeringen missar civilsamhället

av Helle Klein

I morgon ska jag vara moderator för Ideellt Forum som arrangeras årligen av Swedbank och PWC. En stor del av folkrörelse-Sverige kommer dit. Vi ska diskutera den ideella sektorns situation i dag och spana in möjliga framtidsscenarier.

Bland talarna finns Jan Eliasson och Erik Amnå.

Jag noterar att studieförbundet Vuxenskolan just sänt ut ett pressmeddelande där man kritiserar regeringen för att ”missa civilsamhället”. Det handlar om det råd för kulturella och kreativa näringar som kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och näringsminister Maud Olofsson har tillsatt i dag.

I rådet finns VD:n för Kungliga operan, forskare från Uppsala universitet, modeskapare och affärskonsulter men ingen från det fria föreningslivet.

Den här regeringen talar gärna om civilsamhällets betydelse men det handlar om att göra verkstad. Jag och det ideella kultursverige förväntar oss att regeringen gör ett omtag och inser att civilsamhällets bidrag till tillväxt är så betydelsefullt att det också ryms i regeringens olika råd”, skriver Anders Gradin, förbundschef på Studieförbundet Vuxenskolan.

I morgon ska vi fortsätta diskussionen om den ideella sektorn.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB