Startsida / Inlägg

Dags att ta VIK på allvar

av Robin Söderlund

Inga matcher under söndagen.
Inte heller under kommande måndagen.
Vi har liksom fått ta ett lite längre stopp i denna kvalseriesoppa.

Vad säger vi då efter de två första omgångarna?
Ja, givetvis är det så att Västerås har imponerat och överraskat.
Nu målade jag inte upp Timrå och Rögle som några givna Elitserielag som bara springer igenom detta utan motgångar, men att VIK skulle ta fem av sex poäng mot dessa motstånd var inte något som jag hade räknat med.

Södertälje har inlett svagare än jag förväntat mig.
Först en insats borta mot Leksand som inte alls var speciellt bra och sedan en klar 1-4-förlust hemma mot Rögle. Hemma i AXA där man inte förlorat efter 60 minuter sedan i slutet av september förra året.

Om vi fortsätter på Västerås så har man avslutat två av de matcher som på papperet ser absolut svårast ut på förhand. Nu har man Örebro på hemmais under tisdagen vilket inte är någon lätt uppgift, men ändå mer överkomligt. Skulle gurkorna gå och vinna även den, får ni nog räkna med dem på allvar i det här racet.

För det är något många ändå inte har gjort.
Snacket går (bland annat leksingar emellan) att det är suveränt att VIK plockat pinnar av både Rögle och Timrå som man beräknar kommer vara med och slåss hela vägen i denna kvalserie. Västerås IK Ungdom VIK Hockey (osv…) är det ingen som räknar med på allvar.

Matcherna på tisdag: 
Timrå – Södertälje
Rögle – Leksand
Västerås – Örebro

Jävlar vad tufft för Södertälje.
Man har haft ett jobbigt schema inledningsvis här. Leksand borta är ingen lätt uppgift, att få Ängelholms stolthet på besök hemma i ’kringlornas stad’ är inte heller enkelt och nu ska man åka norrut för att kriga mot Timrå. En tredje raka förlust och jag räknar bort SSK. Ska man ha något med detta att göra efter tredje raka nederlaget, ja då måste man gå rent resten. Så pass hårt är det.

Rögle mot Leksand.
Supersvårt att svara på, givetvis. Men efter den något enkla resan mot SSK, lär det vara ett supertaggat hemmalag som kommer till den här fighten. Åh andra sidan lär de blåvita gästerna spela som på hemmaplan om RBK-publiken sviker laget i den här matchen som man gjorde i den första mot Västerås då endast 3752 hittade till hallen. Leksingar kommer det finnas på varenda match LIF spelar, så även här.

Sist men inte minst har vi toppen mot botten.
Jag vet, det har bara gått två omgångar. Men jag tror knappast det finns ett lag som har tagit sig till Elitserien efter att man inlett med tre raka torsk? Rätta mig gärna om jag har fel. Så ska Södertälje vara med så kan vi säga det igen: Då bör laget vinna, eller åtminstone ta poäng. Västerås har läge att verkligen hoppa på det här tåget på allvar.

Som ni se har vi massvis med intressant hockey kvar och då ska vi bara inleda omgång tre under tisdagskvällen. Jag kommer att stanna kvar hemma framför teven denna gång och umgås med er framför datorn och samtidigt fortsatt brottas med min förkylning som håller i sig värre än värsta Michal Grosek-hakningen.

Det blir festligt, det också!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB