Startsida / Inlägg

Dags för omgång sex

av Robin Söderlund

God dag, alla nervvrak. Allt bra?
I kväll vänder kvalserien. Folk vrider och vänder på både tabeller och sig själva i jakten på svaren för hur det kommer se ut efter kvällens tre fighter. Ingen har vi svaren, hur mycket vi än försöker, men spekulera kan man alltid göra och det tänkte jag göra nu.

Underbara faktaoraklet, domarna.se, skrev på Twitter i dag att Leksand endast vunnit endast en gång under kvalseriens sjätte omgång de senaste åtta kvalserierna som laget spelat. Då besegrade man Västerås, den 27:e mars 2009.

I kväll väntar just Västerås på hemmais.
Leksingarna känner sig livrädda inför kvällens match, de jag snackat med. Man velar och undrar samtliga om det här flytet verkligen kan fortsätta att hålla i sig? Kan man verkligen plocka ytterligare en trepoängare?

Det är klart man kan.
Har man slagit Timrå hemma med 6-2 och Rögle borta med 0-4 är det självklart så att man kan besegra VIK i Tegera Arena. Men man kan även förlora och det är samtliga fullt medvetna om. Det var en tight match i gurkstaden i lördags och kommer säkert bli tufft även i afton.

Tro inget annat.

Vilka som vinner? Ja, det gör Leksand ändå till sist.
Matchen avgörs med en puck i öppen kasse fram till 4-2 under slutminuten.
•••

Rögle tar emot Timrå.
Rögle vann en minst sagt händelserik match borta senast och nu vänder vi ner till Skåne.

Faktum är att om kvällens fight slutar oavgjort efter 60 minuter (bonuspoängen kan hamnar var som), samtidigt som Leksand slår Timrå på torsdag är det klart. Då har vi minst en Elitserieklubb klar. Ska TIK undvika detta är det bäst att vinna i kväll. Men samma läge gäller förstås för Rögle.

Känner ni vart detta lutar?
Att lagen spelar bort varandra.
Detta kan mycket väl sluta oavgjort efter 60 minuter och sannolikheten att Leksand ska slå Västerås och Örebro ett avhakat Södertälje är stor.

Många skriver att Örebro och Leksand aldrig släpper detta.
Det är 15 poäng kvar att spela om, men det tror inte jag heller.
•••

Ja, kvällens sista fight känns än mer avgjord på förhand.
Örebro går som tåget, besegrade SSK på bortais och nu har man hemmafördel mot ett lag som är borta – om man inte går rent resten och hoppas på att lite andra resultat går deras väg. Det kommer givetvis inte att ske. Att Södertälje går fullt, alltså.

Men åh andra sidan.
Örebro ska väl börja förlora någon gång? Men jag har aldrig gillat meningen ”efter varje vinst kommer du närmre en förlust”. Varför skulle du göra det?

Det är bara absurt.

Efter varje ny seger bygger du ett än större självförtroende och gör du bara ”vad du ska”, kan du vinna även nästa match. Det är inte konstigare än så. Varför skulle du komma närmre en förlust bara för att du vinner flera matcher i rad? It makes no sense.
•••

Mina tips för kvällen: 
Leksand – Västerås 4-2
Rögle – Timrå 2-2, förlängning/straffar avgör
Örebro – Södertälje 3-1

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB