Startsida / Inlägg

Kampen går vidare

av Robin Söderlund

God kväll, vänner.

I kväll går kvalserien vidare och detta med den sjunde omgången. Örebro och Leksand har slagläge. Örebro kan på bortais mot Rögle säkra sin Elitserieplats och Leksingarna kan göra i stort sett detsamma via tre poäng borta mot Timrå. Är det så att LIF vinner denna matchen efter 60 minuter är det ’bara’ målskillnaden som kan fälla dem framöver om man skulle gå helt poänglösa.

Så, hur slutar detta då?

Jag tror att Leksand får det riktigt tufft.
Timrå kommer inte att bjuda Andreas Appelgrens mannar på lika stora ytor som man naivt gjorde i mötet i Tegera Arena som Leksand vann med klara 6-2 till slut. Nu kommer det att vara ett mer strikt och defensivt tänkande TIK som kommer till den här fighten.

Inledningen kommer att bli väldigt viktig. Som det sett ut hittills har det inte funnits någonting alls som kunnat rubba Leksingarna. Tidigt insläppta mål har inte skrämt dem, då de är medvetna om att starkaste perioden ligger framför dem – den tredje.

Men hur blir det nu när tankar om att det är ’sååå nära’ kliver in och ställer till det omedvetet i spelarnas huvuden? Pallar man stå emot alla skriverier, att det är ”så gott som klart” och att man är som sagt, ”sååå nära”?

Och exakt samma fråga kan vi slänga på Örebro HK.
Man möter ett avhängt Rögle som kan gå in till den här matchen och bara köra. Men jag tycker att Örebroarna sett så pass mentalt starka ut att man kommer att fixa detta i kväll. Inte en förlust hittills efter 60 minuter är givetvis ruskigt imponerande.

Men klarar lagen en omgång till?

Detta ska bli oerhört intressant att följa.

Vi har en match till, Västerås – Södertälje.
Men dessa lag får ursäkta. Den hamnar i skuggan.

Skärmavbild 2013-03-28 kl. 18.57.22
Snart nedsläpp.
Foto: S24.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB