Startsida / Inlägg

Leksand fixade det

av Robin Söderlund

Leksingarna gjorde vad man skulle hemma mot Rögle.
Det spelade ingen roll att Timrå prickade in hela åtta mål borta mot Södertälje och gjorde vad man kunde för att hålla i dramatiken, men det spelade ingen roll då leksingarna besegrade RBK med 3-1.

Leksand gör ingen vidare match, men vad spelar det för roll? Tankarna var på helt annat håll och likaså hos Ängelholmarna. De fick besöka Örebro, fick stryk och Örebroarna fick jubla för elitserieavancemang. Sen åkte man till Leksand och fick inför 7650 personer vara med om en mardröm. De vitgrön-klädda spelarna ville bara åka hem, redan innan de ens satt sig i bussen på vägen upp till Dalarna, vilket man kan förstå.

Trycket som var i arenan, är det värsta (positivt sett) som jag har varit med om när det kommer till ishockey. Vid ett flertal tillfällen under matchen stod sittplats upp och hejade med klacken mot seger och med några minuter kvar, rann tårar från de flesta blåvita krigarna till supportrar. Alla kramades med alla, massor med kärlek blandades i Tegera Arena och ute i andra stora delar av hockeysverige.

Nu kanske inte andra supportrar släppte glädjetårar, för det vore väl att överdriva. Men det är bara att säga grattis till Elitserien som får upp ett av Sveriges mest folkkära hockeylag. De kommer att fylla arenor runtom i vårt avlånga land, var så säkra.

Jag återkommer med mera när känslorna lagt sig.
Mycket att ta in nu. Örebro och Leksand upp samtidigt som Timrå och Rögle blir en del av den här bloggen framöver i Hockeyallsvenskan.

Trevligt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB