Startsida / Inlägg

Leksand vann rättvist

av Robin Söderlund

Rögle – Leksand 0-4 (Slut)

Nej, Rögle lyfte sig aldrig.
Man vinner förvisso skotten i den sista perioden med klara 16-5, men Leksands försvar ihop med storspelande Oscar Alsenfelt var för bra. Ridå upp för dalmasarna som återigen är med i racet i och med denna seger.

Jag tycker att Leksands försvar imponerar stort även den här matchen. Det blev en plump mot Örebro senast, men man får heller inte glömma hur pass stabilt det var mot Södertälje i kvalpremiären.

Nu stod laget för en ny imponerande insats och man åker alltså ner till Ängelholm och nollar skåningarna. Alsenfelt har gjort det förr och nu gjorde han det igen. Spelade bra under en kvalseriematch, alltså.

Han håller puckar som Erik Hanses släpper returer på och nu talar nog det mesta för att Oscar står resten av matcherna i den här kvalserien. Eller, om ni ska göra som spelarna och ta en match i taget så lär han vakta kassen mot Timrå på torsdag.

Skärmavbild 2013-03-19 kl. 21.38.09
Leksands tillresta supportrar firar efter 0-4-segern. 

Skärmavbild 2013-03-19 kl. 21.29.21
Man fick även sällskap av spelarna som ville vara med och fira.

Skärmavbild 2013-03-19 kl. 21.35.29
Alsenfelt kramas om efter den hållna nollan. 

Vi kan utifrån de andra matcherna konstatera att om Södertälje ska vara med nu ska man nog vinna resten. Detta efter att man förlorat borta mot Timrå med 4-1 till sist. Stod länge 2-1 i den matchen.

I Västerås vann Örebro med matchens enda mål och toppar nu kvalserien efter tre spelade omgångar. Thomas Mitell blev stor hjälte där som enda målskytt.

Men för att avslutningsvis återgå till matchen i Ängelholm så är det stor press på Rögle nu. Två raka förluster på hemmais gör att man måste fortsätta producera poäng som gästande lag. ”Vinna hemma och ta två borta”, brukar man säga så fixar man ett elitseriekontrakt.

Nu får man tänka på ett annat sätt i Rögle BK.

Jacob Blomqvist i Leksand blev en god injektion i förstakedjan. Han fick igång både Jens Bergenström och Johan Ryno. ”Jensa” som stängde fighten med sitt 0-4-mål där pucken satt så mycket i krysset som den kan göra.

Bäst i Rögle BK:
plus1 Martin Gerber
plus2 Alexander Bonsaksen
plus3 –

Bäst i Leksands IF:
plus1 Patrik Hersley
plus2 Jacob Blomqvist
plus3 Oscar Alsenfelt

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB