Startsida / Inlägg

Örebros försvarsspel för dåligt för kvalserien

av Robin Söderlund

Örebro – Karlskoga 2-4

Örebro hade allting i egna händer. Man behövde ’bara’ besegra Karlskoga i derbyt på hemmais för att fixa en biljett till kvalserien.

Men så blev det inte.

Örebros försvarsspel i den här matchen är under all kritik och med det där försvaret har man ingenting i kvalserien att göra. De skulle bli uppätna av samtliga lag om man agerar som man gjorde i kväll.

Tim Sandberg hade ingen av sina bättre kvällar heller, ska tilläggas. Han bjöd på två kassar i kväll och Henrik Lundberg fick ta över mellan stolparna. Man kan väl inte säga att han fick någon bra start, men det finns ingenting att göra på Fredrik Höggrens klockrena avslut – rakt upp i krysset. Höggren ja. Fyra poäng i kväll och glödhet.

”Vi sa att vi skulle spela högt och pressa dem, men ingenting stämde i dag. Vi räckte inte till och var alldeles för passiva”, sa en nedstämd Conny Strömberg efter matchens slut till Viasat.

Karlskoga hade ingen bra avslutning av grundserien. Nu toppar man Play Off-serien och detta trots att man inledde svagt med två förluster. Självklart hjälpte det till att man fick med sig fyra poäng via fjärdeplatsen. Nu ska man ’bara’ köra över Oskarshamn på hemmais på onsdag och kvalseriebiljetten är i hamn.

Tränaren Fredrik Söderström och hans IK Oskarshamn lär inte ge bort den här matchen utan strid, men spelar värmlänningarna som de gjorde i kväll, kan jag inte se att någonting ska stoppa dem.

Men åh andra sidan, hur många gånger har vi inte sagt så?

Djurgården har varit i förarsätet i och med segrarna i början, sen blev det Örebro som gick upp i topp och plötsligt fixade BIK dubbla segrar över DIF och sedan i kväll i derbyt vann man på nytt och har allting i egen hand.

Jag tror att greppet man tagit om den där biljetten nu är alldeles för stark. Man håller i stenhårt och inför ett fullsatt Nobelhallen med publiken i ryggen ska Oskarshamn kunna rubba dem om man kan hantera situationen, vilket jag tror man kan.

”Så här har vi inte spelat på flera månader. Vi var sena, passiva och inte ens tvåa på pucken. Vi var trea, kanske fyra, som bäst”, sa tränare Peter Andersson till Viasat.

Bara att hålla med.

Djurgården sen, bara för att nämna dem snabbt. Man är inte riktigt borta ännu, men det mesta talar för att deras säsong tar slut på onsdag. Det är givetvis en besvikelse. Man åkte förvisso ur i fjol och har fått bygga ett nytt lag. Men truppen var ändå tillräckligt stark för att ta sig till kvalserien. Men man har agerat alldeles för osäkert många matcher och är nu så gott som borta.

Det är inte tillräckligt bra, helt enkelt.

BIK Karlskoga tar sista biljetten till kvalserien. Så pass kan man sticka ut hakan och det som DIF nu får hoppas på, är att Oskarshamn skräller i sista omgången. Det är man nog ensamma om att hålla en tumme för. Jag tror att alla andra lags supportrar vars lag ska spela kvalserien vill se BIK där före Tony Zabels manskap.

Men det är bara en vild gissning.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB