Startsida / Inlägg

Ser fram emot Löven!

av Robin Söderlund

Under fyra års tid bodde jag i Norrköping.
Aldrig fick jag se Hockeyallsvenskt.
Nu när jag är på väg att flytta därifrån, går det plötsligt bra för Vita Hästen i kvalserien mot just Hockeyallsvenskan. Nu förlorade man mot Björklöven i slutminuten senast vilket naturligtvis var ett väldigt tungt nederlag, men man är fortsatt med och krigar om en plats i nästa högsta divisionen kommande säsong.

Ett annat lag som är på väg mot HA, är just nämnda Björklöven. En kultklubb som varit ner i division ett och vänt med ekonomiska bekymmer, men som nu är på väg tillbaka. Jag som person – och även som bloggare – jublar om det blir så att klassiska Löven tar steget upp.

Det vore riktigt skoj att hänga på dem i Hockeyallsvenskan kommande säsong och jag tror inte att de skulle göra bort sig. Jag hoppas att laget skulle etablera sig och bli en stabil förening igen på den här nivån.

Det är mycket man gillar med Björklöven.
En klassiska förening som sagt (SM-guld 1987) med många fina spelare som lirat där igenom åren men framför allt gillar jag deras supporterskara som hänger på dem i vått och torrt. Umeålagets supportrar är sådana som andra skötsamma fans till andra klubbar kan hänga med under periodpauserna – även när lagen möter varandra.

Aldrig något bråk, aldrig något tjafs och detta mitt uppe under brinnande match. Oavsett  vilket lag som vunnit efteråt går det alltid att ta en bira och skåla ändå med en Björklövenfantast. Stort plus och därför unnar jag även dess fans all lycka fortsättningsvis i den här kvalserien.

Ser fram emot att lägga till ”IF Björklöven” bland mina kategorier.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jonathan Ekeliw
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB