Startsida / Inlägg

Välkomna till HA, Rögle

av Robin Söderlund

Rögle BK är klara för Hockeyallsvenskan.

Ja, det kan vi nog slå fast efter att den sjätte omgången av kvalserien är färdigspelad. Man förlorar hemma mot Timrå med 0-1. Gästerna gör ett mål – 14 minuter in i den första perioden – och det räcker till seger.

Rögle vinner skotten med 26-24, men Daniel Bellissimo var omutbar. Joachim Rohdin blev stor matchhjälte och målskytt. Rögle får alltså tåga ur Elitserien genom att bli nollat på hemmaplan.

Det är fortfarande tolv poäng kvar att spela om. Tar Ängelholmarna full pott har man 18 poäng och det är ytterst tveksamt om ens det räcker för att gå upp. Det är klart att vi inte ska börja skriva in Rögle i spelschemat för kommande säsong ännu, men det är väldigt nära att Stefan Bengtsson och grabbarna som bossar över detta kan planera in bland annat skånederbyn som ska spelas framöver.

Timrå tog sista chansen och så kommer det vara varje match nu. Detta eftersom att både Leksand och Örebro fortsätter att vinna. Båda lagen tar full pott i sina dubbelmöten efter att Leksand vunnit över Västerås hemma med 4-1 (1-1 inför tredje) och Örebro slog Södertälje med klara 3-0. Ett SSK som är borta sedan länge.

TABELLEN EFTER 6 OMGÅNGAR
Skärmavbild 2013-03-26 kl. 21.46.32

Två Hockeyallsvenska lag som bara tågar igenom serien.
Det var det ingen som hade räknat med, antar jag? Nej, inte jag heller. Visste att Leksand kunde vara med och hota, men att dalmasaran och Örebro skulle vara så pass starka är såklart en överraskning.

”Långt kvar” och så vidare, men hur ska de kunna tappa detta?
Vi sa det inför kvällens omgång och vi slår fast det än mer nu.

Så.

Välkomna till Hockeyallsvenskan, Rögle BK.
Jag skapar er kategori till bloggen i detta nu.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB