Startsida / Inlägg

Herrejävlar vilket drama

av Robin Söderlund

Får vi andas ut nu?
Som Mattias Modig skulle ha sagt: ”Är ni säkra? Är det klart nu?”

Den sista kvalserieomgången till Hockeyallsvenskan blev någonting alldeles extra. Björklöven körde över Piteå och vann med 3-0 och fixade sin plats lagom komfortabelt.

Men där bakom.

Huddinge – Karlskrona 3-2 efter straffar.
Vita Hästen – Tingsryd 2-1 efter straffar.

Det skiljde ett mål i målskillnad inför omgången och när båda matcherna gick till förlängning, var ställningen densamma. Det var Karlskrona som hade detta målet på sin sida och via en vinst var man garanterat klara för ytterligare en säsong i Hockeyallsvenskan.

När det stod 0-0 efter tre straffomgångar i Huddinge fick Janne Karlsson och hans mannar veta att Vita Hästen vunnit och man kunde spela ut. Två straffar går, två mål ser vi. Karlskrona missar sin och Huddinge ska lägga nästa.

Då åker målvakt Mattias Modig fram till båset. Kollar med sina lagkamrater och Janne om det är klart och om han kan släppa in denna utan att det gör något. Han släppte in den, men vad gjorde det? Ingenting.

Karlskrona håller sig kvar i Hockeyallsvenskan och Björklöven gör dem sällskap. Jag kan säga direkt att jag inte kommer att sakna Tingsryd. Ett ganska tråkigt lag, tycker jag. Nu blir det spelarflykt och en spelare som jag direkt tänker på är Jordan Smotherman som många klubbar i HA kommer att dra i.

Hamnar han i Malmö kanske? Tja, jag slänger bara ut frågan.

Tycker att ’Löven’ uppträtt som ett starkt Hockeyallsvenskt lag under den här kvalserien av det jag sett. Man kommer inte att bli en slagpåse kommande säsong, utan man kommer att etablera sig i Sveriges näst högsta division igen. Var så säkra.

Så. Stort grattis, Björklöven och Karlskrona. Varmt välkomna!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB