Startsida / Inlägg

’Masken’ presenterar sig

av Robin Söderlund

Skickar sju spelare – plockar ”hem” Lilja.

Oj.

Vi är inne på Silly Seasons första dygn och det händer redan grejer.
Nye sportchefen i Rögle, Anders ’Masken’ Carlsson har inlett sitt arbete och det med besked. Han skickar sju spelare samtidigt som NHL-meriterade backen, Andreas Lilja, 37, presenterats som klubbens första nyförvärv.

Jag höjde första på ögonbrynen lite till denna värvning. Lilja har varit en sådan spelare som man trott ska komma hem från NHL i många år och hamna i Elitserien. Men nu blir det alltså Hockeyallsvenskan med Rögle. Han kanske inte är Elitspelare längre, men han håller helt klart i HA.

Jag menar, även om han inte varit någon av de ledande spelarna i sina lag i NHL de senaste säsongerna, kommer han ändå därifrån nu och kliver in i detta Rögle som åkt ur Elitserien. Han kommer bli en ledande spelare.

Vi länken ovan hittar ni spelarna som Rögle väljer att inte ha kvar i truppen kommande säsong och jag tycker att det låter vettigt. Man skickar de spelare som inte varit tillräckligt bra (Mike Iggulden i kvalserien t.e.x – vart var han?). Nu ska man satsa på rutin och hemvävt.

Låter klokt och man har redan tagit många vettiga steg mot detta.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB