Startsida / Inlägg

Skrattfest i Leksand?

av Robin Söderlund

Örebro gästar Leksand i kväll.
Det är dags för omgång nio av kvalserien som alltså redan är avgjord. Är det en skrattfest som väntar i Tegera Arena i kväll? Det mesta talar för det.

Det går inte att boka några biljetter till matchen och officiellt så har det sålts 7650 biljetter. Men frågan är om alla kommer eller ligger kvar hemma i sängen och luktar gårdagens skumpa och bakfylla istället.

Hur som helst, så tror jag att de som kommer att vara där, kommer att ha ganska roligt. Jag ser framför mig massor med växelramsor om Elitserien och dylikt om det är så att Örebroarna kommer dit med lite gästande supportrar.

Jag ser också samtalet framför mig mellan Andreas Appelgren och Peter Andersson. Tror att det kan ha låtit ungefär så här (lite överdrivet):

 – Ah, tjena Peter. Det är Äpplet här. 
 – Hallå, hallå. Hur står det till?
 – Jofan, det är bra. Ska inte klaga. Bra tider just nu. Och du?
 – Jo, du vet, man har väl precis börjat nyktra till efter helgens bravader.
 – Härligt, härligt. Du, jag tänkte på tisdagens match. Hur gör vi med den? Jag tänkte om vi kanske skulle köra vartannat powerplay, eller kanske sätta ett målrekord. Sådär, 86-86 eller liknande och sedan låta straffläggningen gå ungefär lika långt så att matchen håller på till långt efter midnatt. Vad säger du?
 – Ja, det där med powerplay-träningen låter intressant. Ska säga till grabbarna att haka lite extra, så kan vi köra vartannat PP. Att sätta ett oslagbart målrekord hade också varit trevligt. Ska vi sikta på 86 lika? 
 – Det tycker jag låter bra. Vi kan också låta målvakterna vila den här matchen. Man vill ju inte råka ut för några sträckningar eller så. Men man får bara skjuta mål om man befinner sig i en av planens fyra tekningscirklar. Deal? 
 – Deal! 

Tja, varför inte något sådant?
Nu vet jag inte om det blev lika roligt i textform som det låter i mitt huvud, men det vore häftigt om lagen kom överens om att göra något speciellt av den här fighten. Inte så överdrivet som beskrivet ovan, men något litet.

Och att samtal förts mellan de bägge tränarna är jag helt övertygad om. ”Inga fula tacklingar”, och så vidare har det nog snackats om i alla fall.

Om det inte vore för det ekonomiska i det hela, hade man kunnat stänga kvalserien efter att två lag är klara för Elitserien. Men varje krona är viktig – inte minst för Leksand – och då vill man givetvis spela även den sista hemmamatchen för säsongen.

En sista skrattfest, innan man kan blicka framåt mot nya äventyr.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB