Startsida / Inlägg

Lagkaptener som faller ifrån

av Jonas Gustavsson

Okej, bara några korta reflektioner innan vi gör bokslut av den här veckan (eller ja bloggmässigt i alla fall, i skrivande stund så spelas ju några träningsmatcher). 

Satt och funderade på alla skador det rapporteras om under försäsongen. Många skavanker handlar säkerligen bara om säkerhetsåtgärder där spelarna vilar för att inte riskera något, men vi har också sett ett antal allvarligare incidenter.

En röd tråd är att lagkaptenerna faller ifrån.

Nyutnämnde Sundsvallskaptenen Daniel Olsson är ju gipsad i handen i tre veckor, Växjökaptenen Johan Markusson måste operera höften och blir borta hela 2010, Röglekaptenen Andrée Brendheden brottas med svullna fotknölar (fast det verkar löst nu) och Tingsrydskaptenen Thomas Lundström har strul med en armbåge, sägs det.

Fyra av 14 kaptener dras med skadeproblem alltså, en ganska hög siffra procentuellt sett. Eller fyra av tolv är egentligen mer korrekt eftersom varken Oskarshamn eller Mora ännu utsett någon lagkapten. Om de nu vågar det med tanke på skaderisken vill säga.

Kaptensstrulet handlar om tillfälligheter, men frånvaron är ändå anmärkningsvärd.

***

På tal om skador. Det har blivit en del långtidsskador under våren, sommaren och försäsongen: Calle Gustafsson, Viktor Sjödin, Johan Markusson och Peter Öberg är de som drabbats värst och får längst frånvaro.

***

Jag tippar att Stefan Pettersson blir lagkapten i Oskarshamn. Däremot är det klurigare vad gällande Mora, där det inte känns som det finns någon naturlig arvtagare till pensionerade Greger Artursson. Jag lägger nog en slant på Tony Lagerström, faktiskt.

***

Om någon minns den Axel Brage-räddning på Jesper Mattssons kanonläge som jag nämnde igår, så lyckades Malmös hemsida skickligt nog föreviga den för eftervärlden. Läckert.

***

Den är väl ingen som missat att eminente Nils-Petter Dufva börjat ladda för KHL-säsongen?

***

Imorgon är det dags för HockeyAllsvenskans upptaktsträff i Stockholm. Vissa tycker varken bu eller bä om den traditionsenliga träffen där pressen får chansen att känna tränarna på pulsen inför den stundande seriestarten.

Jag personligen tycker i kraft av HockeyAllsvensk nörd att det är ett smörgåsbord: tränare, spelare, sportchefer och initierade journalister att surra HockeyAllsvenskan med.

***

Nästa vecka hade jag tänkt lista lite. Några floppar, några flippar. Och blicka på lite potentiella toppkedjor. Om inte någon har något annat bra förslag?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB