Startsida / Inlägg

Vad har hänt med ”Jensa”?

av Jonas Gustavsson

Jag var övertygad om att Västeråsvärvningen Jens Holmström skulle vara backup i Oskarshamn i år. 

Det av flera anledningar: Han var ojämn i Västerås, har (eller har haft) en tendens att släppa in vilka puckar som helst och har dessutom varit i Lars Ivarssons VIK-frysbox. 

Men årets Jens Holmström är någon annan, uppenbarligen. ”Jensa” har fått stort förtroende av Lars Ivarsson, har levererat och han agerar fantastiskt säkert mellan stolparna. I alla fall av det jag sett. Framförallt så överarbetar han inte och han släpper inte massa returer. Jag är imponerad och får ändra min bild av honom (även om just ojämnheten varit hans last tidigare, så har han varit bra i tre raka matcher nu). 

Även fysiske och lovande backen Anton Mylläri har fått lämna den frysbox han befann sig i under Lars Ivarssons tid i Västerås. 

Både Holmström och Mylläri var för mig tämligen obegripliga värvningar av Tommy Salo och Oskarshamn, men nu är det ju helt klart bevisat varför han är sportchef och inte jag. Duon bevisade ju sitt kunnande mot Rögle om inte annat. Oskarshamns lagbygge har levererat så här långt, och då har en spelare som Stefan Pettersson knappt kommit igång. Det finns mer att ta av alltså.

***

Rögles hemmafacit i HockeyAllsvenskan so far i år: elva insläppta mål. Anmärkningsvärt. Mot Oskarshamn var man skrämmande passiva i defensiven stundtals. 

***

När Jens Holmström inte motar puckar:

– Är en jävel på Xbox. Lirar med andra via nätet. I laget finns det ingen som vågar utmana mig, säger han till nyheterna.net.

***

Niklas Wikegård är klar för Viasat Hockey och ska snacka HockeyAllsvenskan i vinter. Intressant värvning.

Så här sade han om HockeyAllsvenskan i Upsala Nya Tidning i augusti:

– Det är en rolig serie men den är dålig för svensk hockey. Det är för långt avstånd mellan orterna och i stället för att träna så sitter lagen i en buss.

Och så här säger han i ett pressmeddelande idag:

– HockeyAllsvenskan är en häftig serie där 90 procent av spelarna fortfarande har drömmar. 

Inget motsägelsefullt egentligen, men jag har fått för mig att Wikegård kritiserat HockeyAllsvenskan vid fler tillfällen. Men jag kan ha fel. 

***

I euforin över den offensiva produktionen i Örebro ska försvaret med nye målvakten Michal Zajkowski så klart inte glömmas bort. Han är seriens bästa målvakt, och det tyckte jag redan innan serien började.

Han var strålande i de matcher han stod i Sundsvall ifjol, speciellt på hösten. Egentligen var det ett under att han inte fick spela mer i Modo än han fick. Så gick det som det gick för laget från Ö-vik också.

Om jag inte minns helt fel tror jag att ”Zacke” ledde ligan vad gällande räddningsprocent i både HockeyAllsvenskan och Elitserien vid ett tillfälle ifjol. Någon gång under hösten. 

***

Imorgon: Borås mot Troja/Ljungby. Två lag som inlett serien sådär. Jag brukar inte tippa, men har en känsla av att Borås tar hem den kampen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB