Startsida / Inlägg

Äntligen, ”Jacke”

av Jonas Gustavsson

Det var givet att Rögles veteraner var tvungna att stiga fram för att laget ska börja vinna, och det gjorde de också mot Leksand hemma i Lindab Arena. Jonas Fransson, 30, höll nollan och Jakob Johansson, 31, var inblandad i alla tre mål framåt.

Att ”Jacke” fick sätta sina första puckar för säsongen tror jag var oerhört viktigt för både honom själv och laget. Han är motorn som Rögle måste få igång – och nu verkar han ha puttrat igång på allvar. 

Fast bäste utespelare var ju Troja-värvningen Alexander Johansson som visar att den elitseriehajp som finns kring honom är befogad. Framförallt sticker spelsinnet ut, han gör väldigt mycket rätt ute på isen. 

För första gången (?) den här säsongen var det inte en av Rögles yngre kedjor – Brithén-kedjan eller ”norrlandskedjan” – som stod i centrum, utan nu var det Johanssonx2 och Andrée Brendheden, och då vinner Rögle också. Jag tror att veteranerna måste fortsätta leverera för att Rögle ska klättra och nå den där kvalserieplatsen som jag trodde på innan säsongsstart. 

***

Rögle och Leksand är ju två lag som satsar ungt inför den här säsongen. Det var också bra energi och fart i matchen i Lindab Arena, vilket vi väl kan tillskriva den ungdomliga entusiasmen som smittar av sig på i princip alla spelare. 

Jag har ju hyllat Ted Brithén innan, så den här gången går skopan med beröm till Leksands Jon Knuts. Killen är bara 19 år men stark som en björn, duktig i närkamperna och vågar bryta in på mål. Idag var han ytter, tidigare har han spelat en hel del center. Snacka om värdefull rollspelare – och kanske en perfekt rollspelare för Roger Rönnberg i JVM. 

***

Stekhete Jens Bergenström? Lysande i början – där han bland annat enkelt manövererade ut Jesper Jensen i en sargsituation – men försvann sedan något. Men jäklar vilket driv han har i benen. 

Ifrågasatte Adam Hobson? Ganska osynlig, såg en klockren tekningsvinst och en halvful tackling på Patrik Norén, men inte mer. Rögle börjar få igång de flesta pjäserna, men inte Hobson som hyllades av Roger Hansson under försäsongen. 

***

Oskarshamn gjorde, som väntat, klart med Andreas Valdix idag

Tommy Salo är en gambler. Han har värvat ihop ett Oskarshamn som just nu är en väloljad maskin, och då ska han stoppa in en pengagirig (han har ju trissat upp IKO-budet), skadebenägen Valdix, som brukar ta ganska mycket plats, både på isen och i gruppen. 

Jag vet inte om det är ett så smart drag egentligen, och truppen börjar bli överfull. 

En Valdix innebär att det blir en ny rollfördelning, harmonin kommer förändras. Om det blir till det bättre? Tveksamt, men Oskarshamn har ju gjort det mesta rätt hittills så… varför inte.

***

Och så tips inför morgondagen (och ni kan ju spela tvärtom eftersom jag brukar ha fel):

Borås – Bofors 1
Mora – Almtuna X
Oskarshamn – Tingsryd 1
Troja-Ljungby – Västerås 2
Örebro – Malmö 1

***

Det verkar gå åt helvete i Amsterdam. Ibland är det skönt att vara ishockeynörd, och inte ha för starka fotbollskänslor. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB