Startsida / Inlägg

Det var på tiden, Jari Kauppila

av Jonas Gustavsson

Nu har jag inte sett matchen i Uppsala, men visst var det på tiden att Jari Kauppila steg fram som den matchavgörande spetskompetens han ska vara i Tingsryd.

Ett mål under ordinarie tid och två satta straffar på två försök. 

Sportchefen Anders Gustavsson sade ju att David Fredriksson värvades för att få fart på redan befintliga målskyttar i truppen. Tre matcher med Kauppila i samma kedja, tre mål från Kauppila (okej, en på straff) under den tiden (innan hade han noll fullträffar).

Och skönt trendbrott för Tingsryd, även om det givetvis är bittert att tappa en 2-1-ledning i slutminuten.

Och skönt att få extrapoängen, för vinst är vinst oavsett hur den kommer till, och det tror jag spelarna känner. Nu släpper nog lite av pressen, och det var nog nödvändigt med tanke på att de två kommande hemmamatcherna spelas mot topplagen Örebro och Växjö.

Och skönt att det var just Jari Kauppila som avgjorde – nu kanske han får det att lossna på allvar. 

***

I Almtuna noterar vi att 2-2-skytten Fredrik Abrahamsson sköt sitt fjärde mål på fem matcher. Och det efter att ha varit mål- och poänglös i säsongens sju första matcher. 

Börjar ”Abris” månne hitta in i nya Almtuna, och det svenska tempot, efter turen i Norge?

***

Leksand nobbade Linköpingssuccén Matt Murley eftersom man letade efter en center. Men visst vore Murley en perfect fit i Malmö? 

Laget har börjat få kemi i sina två toppkedjor, men ska man uppåt i tabellen, och i förlängningen utmana om en elitserieplats, måste man få in mer kvalitet i tredjekedjan. Där kan Murley passa perfekt. 

Om nu inte Tingsryd vill hugga. Det skulle inte förvåna. 

***

Det har blivit ganska mycket Mora på sistone, men en sväng till. 

Nu har klubben gjort sig av med Erik Lindberg (det var visst något ”hemligt” tryout-kontrakt som han hade), Brede Csiszar och Mikael Owilli, där de två förstnämnda får anses vara nyckelvärvningarna på backsidan inför säsongen. 

Det var inga skrällar eftersom Lindberg inte rosat marknaden tidigare i serien och Csiszar inte satte några avtryck i vårens VM, men jag ska inte vara efterklok. Patrik Andersson, som enligt Harald Lückner var lagets bäste back under försäsongen, har ännu inte säsongsdebuterat på grund av en hjärnskakning, så hans bedömning återstår. 

Men ändå: backscoutingen måste få underkänt. 

Anmärkningsvärt att backsidan redan en femtedel in i serien är helrenoverad. Nykomlingarna Aki Heino, Dan Iliakis och Simon Löf är lagets topp-3 på backsidan just nu. Hur hade Mora stått sig om de varit med från början? Betydligt bättre. 

Nåväl, jag tror inte på Mora i Playoff, men det blir ingen bottenstrid heller. 

***

Tips inför morgondagens matcher: 

Mora – Västerås 1
Troja-Ljungby – Malmö X (som vi ser i S24)
Oskarshamn – Bofors 1
Växjö – Leksand X

Svårtippat, men jag tror Troja är svårslaget hemma… ju fler förluster man samlar på sig, desto närmare kommer man en vinst. Om allt går enligt planerna så ska ju Adam Miller debutera för Troja också, det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma. 

Oskarshamn vinner, Mora likaså. Toppmötet i Växjö har stor kryssvarning mellan två revanschsugna lag, Växjö tar extrapinnen. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB