Startsida / Inlägg

Domaren får inte använda jumbotronen

av Jonas Gustavsson

Okej, en fadäs av domaren Mikael Holm i ABB Arena, där han dömde mål för Västerås trots att tv-bilderna (om jag inte är helt blind) visade tydligt att pucken aldrig var inne (1-3-pucken av Viktor Mårtensson).

Domaren får inte använda jumbotronen. Eller får och får, det kanske är en definitionssak – det är klart han kan snegla upp i taket, men han får inte beordra repriser eller liknande. Holm hade långa diskussioner med både lagkaptener och tränare – där Björn Hellkvist flera gånger pekade på jumbotronen för att få gehör – men dömde sedan mål. 

***

Jag är inte helt säker men repriser får vad jag vet inte vevas om och om igen på jumbotronen, i alla fall inte vid tveksamma situationer. Om det hände i Västerås? Vej ej, men det var många som blickade uppåt flera gånger. 

Någon som såg?

***

HockeyAllsvenskan hade ifjol som förslag att använda tv-bilder från tv-sända matcher via en monitor i sekreteriatet, men den tanken rann ut i sanden i och med beslutet om målkameror. 

Målkamerorna förresten, de dröjer ett tag till. I mitten av november sägs det att det tidigast kommer att komma upp kameror i arenorna. 

Och nej, det finns inga i Rögle och Leksand just nu. Där finns bara kablage, och det kablaget kanske inte ens går att använda till den nya tekniken. 

***

I ABB Arena blev det än mer tydligt att målkamerorna måste upp, och att de måste upp så fort som möjligt.

Nu blev målet betydelselöst i matchen, men det var inte så nära att det kunde ha betytt något. 1-3-målet gav energi till Västerås och det var tack vare det målet som forceringen startade på allvar.

***

Det blev mycket målkamerafokus, från matchen konstaterar jag helt enkelt att Tobias Forsberg i hemmalaget och Simon Olsson i bortalaget var de främsta – och roligaste aktörerna. Det är två spelare som spelar med energi och som alltid ser till att det händer något. 

Besvikelserna? Nja, jag tycker Evan McGrath ser loj ut och jag tycker Adam Hobson saknar lite spets även om han gör sitt dagsverke. 

***

Christoffer Persson, ett mål, en assist, en tredjeassist, Och nära att göra mål igen. Han har ju bara gjort sex mål på fem säsonger i Växjö. Snacka om otippat.

Men det kanske är de defensiva backarnas år – Ossi-Petteri Grönholm, Malmö, satte ju en strut som bar en snipers signum mot Tingsryd senast.

***

På tal om Malmö, imorgon sitter jag i Malmö Arena och ser Malmö mot Columbus Blue Jackets. Även om Malmö vilar en hel del killar så blir det nog sevärt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB