Startsida / Inlägg

Ledsen Guter, du har en bra bit kvar

av Jonas Gustavsson

Måndag igen och i väntan på kvällens fyra matcher avverkar vi veckans lag:

Målvakt: Michal Zajkowski, Örebro
Fortsätter rada upp stormatcher. Visserligen var Växjö tämligen tamt i 4-1-vinsten, men det blåste värre mot Rögle, men ”Zacke” höll tätt i en intensiv andra period och var en av nyckelfigurerna bakom 4-2-vinsten.

Back: Patrik Hersley, Malmö
Ja, det är ju inget snack efter den här veckan. Sudden-målskytt mot Mora, assist till kvitteringspucken samt distinkt målskytt vid avgörande straffen mot Leksand och sedan en riktigt rökare vid 4-0-målet mot Troja. Sex poäng på tre matcher.

Back: Victor Bartley, Rögle
Börja växa i kostymen och är seriens vassaste back på skridskorna. Snyggt solomål mot Örebro och två poäng på två matcher i veckan.

Forward: Henrik Eriksson, Mora
Power forward som verkligen hittat målformen. Tre mål och fyra poäng på två matcher i veckan – men borde, enligt rapporterna, fått ett mål till mot Västerås – en fullträff som blev underkänd.

Forward: Johan Sjödell-Wiklander, Örebro
Det sprakar om JSW just nu. Poängmakaren satte två distinkta strutar mot Rögle och spelade fram till tre mål mot Växjö. JSW och Conny Strömberg visar att de kan leverera utan Henrik Löwdahl också.

Forward: Mark Hurtubise, Almtuna
Kanadensaren har räddat Almtuna i veckan. Mål och assist plus den avgörande straffen mot Oskarshamn och sedan dubbelassist när Almtuna hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Tingsryd.

… och ett hedersomnämnande till Västerås kanadensare Jason Walters och Evan McGrath som börjat växla upp. Tre mål vardera på två matcher i veckan.

***

OT-Christian funderade kring hur lång HockeyAllsvenskans längsta poängsvit är, med bakgrund av Mattias Guters svit om tio raka matcher med poäng.

Jag var därför tvungen att dyka ner i mitt eget statistikarkiv, som sträcker sig bak till säsongen 2006/07.

Och jag är ledsen Mattias Guter, men du har en bit kvar till ett rekord.

Anledningen stavas Västerås duo Pär Arlbrandt och Niklas Olausson som fullkomligt dominerade HockeyAllsvenskan för två säsonger sedan. Tillsammans gjorde de 148 poäng på en säsong!

Pär Arlbrandt gjorde poäng 21 raka matcher (missade tre matcher på grund av skada mitt i sviten, men gjorde poäng i sina 21 raka matcher). Hade inte säsongen tagit slut så hade kanske sviten blivit ännu längre… Niklas Olausson gjorde poäng i 17 raka matcher, poänglös i en, och sedan poäng i 17 raka matcher till. Snacka om imponerande sviter.

Ifjol var Conny Strömberg bäst med poäng i 15 raka matcher. Han hade också ytterligare en svit om poäng i tio raka matcher.

Bäste back i mina rullor är Jan Huokko, som gjort poäng i tolv raka matcher som bäst.

Men Guter är i alla fall bäst den här säsongen, och sviten lever ju.

Näst bäst med en levande svit är lagkamraten Johan Ryno som har poäng i åtta raka matcher. Malmös Patrik Hersley och Morten Green, samt Trojas Sami Sandell, skuggar med levande sviter om sex raka poängmatcher.

***

Tilläggas om sviterna kan ju säga att det är min egen inofficiella statistik. Den förs efter swehockey, men ibland blir det sena korrigeringar som jag inte får med… men det handlar oftast om tillagda assists, inte att poäng tas bort.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB