Startsida / Inlägg

… måndag betyder veckans lag

av Jonas Gustavsson

En del lag spelade en match förra veckan, andra tre matcher, men här kommer i alla fall…

***

… veckans lag:

Målvakt: Jonas Fransson, Rögle
Först nollade han gamla laget Leksand hemma i Lindab Arena, sedan ledde han med flera matchavgörande räddningar Rögle till en 4-2-seger mot Tingsryd. ”Frazze” har tagit över förstaspaden och spelar både stabilt och spektakulärt bra.

Back: Patrik Nevalainen, Malmö
Visst, det finns mer att ta av, men Nevalainen är på rätt väg och stötte vackert in 3-1-målet – plus hade en assist – när Malmö vann mot Örebro.

Back: Marcus Högström, Sundsvall
Två mål – inklusive matchavgörandet på övertid – och en assist när Sundsvall gjorde en praktvändning mot Troja. Det räcker för en plats i veckans lag.

Forward: Jakob Johansson, Rögle
Islossning och de två första baljorna kom mot Leksand. Totalt fem poäng på två Röglesegrar i veckan. Veteranen har vaknat.

Forward: Jens Karlsson, Borås
Borås vinner – tack vare rivjärnet ”Jensa”. Avgjorde på straffar mot Västerås och levererade hela fyra assist när Sundsvall krossades med 7-0.

Forward: Johan Sjödell-Wiklander, Örebro
Glödhet, trots att laget börjat förlora. Två assist mot Malmö och ett mål mot Leksand – plus mycket bra spel.

***

… och här är laget som i veckan upplevde en islossning efter en trög säsongsstart:

Målvakt: Pontus Hansson, Borås
Två nollor och en vunnen straffseger – snacka om lyckad målvaktsvecka för Hansson som varken briljerat eller fått hjälp av försvaret i säsongsinledningen.

Back: Alexander Edström, Troja
Noll mål ifjol och petad i början av den här säsongen. Men har fått börja lira i och med Niklas Enbergs frånvaro och tackade med att smälla in en strut mot Västerås.

Back: Patrik Eklund, Mora
Haft det jobbigt i inledningen av säsongen, liksom de flesta backarna i Mora, men fick i alla fall trycka in ett mål i 7-2-segern mot Almtuna. Ifjol blev det noll mål på hela säsongen.

Forward: Daniel Wessner, Bofors
Har höga krav på sig men har startat säsongen uselt. Hemmamötet mot Mora gav dock indikationer på att uppvaknandet kan vara i antågande – ett mål, en assist och okej spel.

Forward: Jari Kauppila, Tingsryd
Svindyr stjärnvärvning som var mållös tills det förlösande målet äntligen kom mot Rögle. Var det fullträffen som får det att lossna för veteranen?

Forward: Jakob Johansson, Rögle
Visst platsar ”Jacke” här också. Spel- och poängmässig islossning i veckan efter en minst sagt slow start på säsongen.

… och vi nämner också Tim Bränholm. Boråsforwarden gjorde comeback efter hjärnskakning mot Västerås och gick då in och sköt två mål – hans första poäng i år.

***

En ytterligare kort reflektion angående Sundsvall som under helgens road trip straffbesegrade topplaget Växjö för att sedan bli förnedrade av bottenlaget Borås. Var finns logiken? Den finns i den hyfsat orutinerade truppen. Sundsvall har öppnat säsongen starkt men kommer tyvärr (eller ja, det beror ju på hur man se det) inte att hålla hela vägen ut den här säsongen. Bristiande kontinuitet (det kommer något lån då och då) och för tunn trupp gör att man inte kan leverera över tid, utan får nöja sig med att sprattla till stundtals.

Lagets hopp om ett nytt kontrakt står till målvakten Tim Sandberg (och nyckelbensskadade målvaktskollegan Gustaf Lindvall för den delen, han kan också spika igen). Sandberg är ruggigt bra, även om inte ens han hade kunnat hindra raset mot Borås.

***

Nu laddar vi för kvällen.

Ett formstarkt Malmö mot ett Mora som kollapsade mot Bofors senast. Det känns logiskt att tippa en Malmöseger – och det lär det bli också. Malmö känns hetare i alla delar just nu – från målvakt till siste toppforward.

Ett Andreas Valdix-förstärkt och Tobias Holm-försvagat Oskarshamn gästar Almtuna som förlorade mot Mora med 7-2 senast. Jag har tippat emot Oskarshamn för många gånger nu, så jag tror de vinner igen. Andreas Valdix gör minst ett mål i comebacken.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB