Startsida / Inlägg

Säsongens bästa match

av Jonas Gustavsson

I mina ögon hade skånederbyt det mesta ur underhållningsvärde (även om jag inte vet om alla Röglesupportrar håller med). 

Det var en intensiv och tempofylld match med två offensiva lag. Det var känslofyllt, fysiskt och ganska grinigt, precis som det ska vara. Dessutom bjöds det på läcker ishockey, snygga kombinationer och inte minst några snygga mål. Plus att inramningen stundtals var magisk. 

Utgången var ju tämligen osannolik, där Jesper Damgaard dyker upp som gubben i lådan och smäller in tre mål. 

”Faxe” har ju varit supportrarnas hackkyckling ett tag nu, men har ändå startat upp säsongen skapligt, men att han skulle kliva in från bänken och smälla in tre mål är ju smått osannolikt. Veteranen gjorde ju inte ett enda mål ifjol till exempel. Han var nog den siste jag hade tippat som matchhjälte. Ja, kanske den siste man tippat som målskytt över huvudtaget. 

***

Det var otroligt roligt att se Calle Söderberg i den här matchen. Man måste förundras över hans förmåga att kunna låta motgångar rinna av sig, som felpassningen mot Leksand senast, och sedan gå in och dels göra brytningen som föranledde 1-0, och sedan snyggt sprätta in 2-2 på ett friläge. Att göra första målet för säsongen var nog en ordentlig lättnad för stjärnan som vet vad alla förväntar sig utav honom. 

Det fanns många hjältar i Malmö den här eftermiddagen – givetvis Damgaard, målskytten Jan Urbas och playmakern Morten Green – man jag hyllar nog Calle mest. Han är en stjärna med ordentlig glans som förgyller HockeyAllsvenskan. 

***

Bland Röglespelarna så är jag imponerad av Ted Brithén. Det är sällan man ser en sådan ung center spela så moget. Hans passningar är av yppersta kvalitet. Vi såg det senast mot Sundsvall, och vi såg det nu igen. Det långa uppspelet till Simon Olsson som föranledde 2-1-målet var magnifikt. Brithén har en riktigt bra blick för spelet. 

***

Defensivbacken Ossi-Petteri Grönholm verkar vara på lekhumör. I en spelvändning försökte han med någon fint som slutade med att han blev utvisad. Men det var friskt vågad. 

Det där sniper-avslutet mot Tingsryd har nog ingjutit ganska mycket självförtroende hos finländaren. 

***

Det var bra stämning i Malmö Arena. Inte konstigt. Både Malmö- och Röglespelarna verkade lyriska över inramningen. 

***

Siffrorna i ”Slaget Om Skåne” blev något stora, även om Malmö vann rättvist. Kanske var det den här genomköraren som Malmö behövde för att vakna till på allvar i serien där man inlett lite sisådär. Nu visade killar som Morten Green och Robin Alvarez hur bra man kan spela – det bådar gott inför fortsättningen för Malmö.

Rögle då? Det unga laget fortsätter att lära, och jag är övertygad om att man kommer att klättra i tabellen under resans gång. Att killar som Adam Hobson (i förra matchen), Victor Bartley och Jakob Johansson nu börjar leverera lite mål och poäng kommer man ha nytta av längre fram.  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB