Startsida / Inlägg

Boxning, fotboll och ishockey

av Jonas Gustavsson

Det har ju snackats om att Viktor Mårtensson och Jean-Luc Grand-Pierre är de hetaste hetsporrarna i HockeyAllsvenskan, och det var liksom lite typiskt att det var de två som brakade samman i ett slagsmål i ABB Arena ikväll.

Och det var NHL-stuk på fighten. 

Handskarna rök direkt, det vevades ordentligt och, faktiskt, så får man säga att Viktor Mårtensson vann på poäng, även om det liknade lite kramkalas till slut. 

Jag ville snacka med JLGP om fighten, men har inte fått tag i honom, så min version blir Mårtenssons version. Och han är skön, Viktor, både kaxig och ödmjuk på en och samma gång. 

Han vill inte utmålas som ett enbart slagsmålssökande spelare, och det ska han inte behöva heller. Han står upp för sitt lag, tvekar inte att stå upp för sina lagkamrater – precis som Jean-Luc Grand-Pierre. Det var skönt att se en jämn och bra fight mellan två ärliga spelare

Viktor berättade också att det var annorlunda att slåss med JLGP än svenska spelare.

– Ja, det var lite skillnad jämfört med fighter jag tagit innan. Han tar lite mer avstånd och han var ute efter min slagarm, sådant tänker inte svenskar på, säger Viktor som tyckte att JLGP mest träffade honom i hjälmen.

***

Om Mårtensson och JLGP stod för boxningen i matchen, så stod Kalle Olsson för fotbollsspelandet när han snyggt bredsidade in 2-2-pucken. 

Wash out, givetvis, och underligt att det ens blev några protester och att VIK-spelarna jublade som de gjorde – snacka om givet icke-mål. De tog nog en chansning och hoppades att jublet skulle påverka domarna. 

***

Boxning, fotboll… men det var ju ishockey också. En intensiv och underhållande match, även om det inte skapades så många superchanser. 

Få spelare stack ut, eller ja, några stack ut få gånger, kanske man ska säga. Både Dennis Rasmussen och Jared Aulin bjöd på några läckerbitar, men ska man nämna någon så får det ändå bli comebackande lagkaptenen Tomas Kollar i Leksand. Hans spelsugenhet efter att ha stått vid sidan om hela hösten var påtaglig – och hans sedvanliga slit på isen satt i. Imponerande arbetsinsats med tanke på förutsättningarna. 

***

Enkort reflektion om spelarna som startade matchen också. Vid första nedsläpp var sex av tolv spelare på isen juniorer… jäkligt coolt. Johan Gustafsson, Robin Nilsson, Markus Ljungh och Marcus Jonsson i Västerås, Jon Knuts och Henrik Andersén i Leksand. 

***

Fem matcher imorgon. Här kommer tippningen: 

Almtuna – Örebro 2
Inget snack, Örebro är glödheta, Almtuna skadedrabbade.

Malmö – Sundsvall 1
Nu kommer väl ändå första trepoängaren hemma på massor av matcher för Malmö? Ryktas ju om comeback för Marcus Olsson, bland annat.

Bofors – Rögle X
Bofors är starka hemma och Rögle svaga borta, men jag tror ändå att skåningarna kan störa värmlänningarna.

Oskarshamn – Växjö 1
Oj, svårt, Växjö lär vara revanschsuget efter debaclet mot Örebro, men Oskarshamn är… jäkligt bra, och vinner knappt. Dock kryssvarning. 

Tingsryd – Borås 2
Två svaga insatser av Borås mot Troja, nu blir det revansch mot Tingsryd… tror jag. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB