Startsida / Inlägg

De ”bortskämda ungarna” vann

av Jonas Gustavsson

Det där utspelet, den där rensningen av luften, gjorde uppenbarligen susen i Bofors.

Sam Hallam kallade ju sina spelare ”bortskämda ungar” och krävde större engagemang. Han ser det som en nystart på säsongen. Och man kan ju säga att det fick en bra start – laget gjorde en riktigt bra insats i derbyt mot Örebro ikväll.

”Bofors skrällde i derbyt”, lär väl bli några rubriker, om man nu kan skrälla i ett derby. Ett derby är ett derby, där gäller sällan logiken.

Jag tyckte laget var ganska lojt mot Rögle senast även om man lyckades vinna med 1-0 till slut, men nu visade man en helt annan energi, en helt annan koncentration. Okej, hemmamatch mot Rögle är inte detsamma som bortaderby mot Örebro, och kanske hade några av spelarna tankarna på derbyt redan i mötet mot Rögle, men jag tror framförallt Sam Hallams nedstampande av foten har gett en snabb effekt.

Om den kommer att sitta i återstår att se – men Bofors förtjänade segern idag, efter en taktiskt och smart genomförd match.

***

Peter Wennerström såg oerhört lättad ut när han hängde in 5-2-pucken… snacka om viktigt mål, och snacka om rätt tillfälle att äntligen bryta säsongens måltorka. ”Pecka” är en ytterst lovande center, och kanske lossnar det för honom efter det här.

***

Calle Berglund – oj, han har gått framåt ordentligt den här säsongen. Kanske inte samma hockeykunnande som storebrorsan, men krigarhjärtat är det verkligen inget fel på.

***

Ikväll i övrigt så trampar Växjö vidare och, tack vare vad som tydligen var en Steve Saviano-show, slog tillbaka Almtuna tämligen enkelt, medan Rögles fina hemmatrend håller i sig efter en 4-2-seger mot Västerås efter en ganska irriterad tillställning i Lindab Arena.

Och grattis Mattias Beck som sprätte in 4-3-pucken för Mora mot Troja/Ljungby – hans första kasse för dalalaget sedan han blev utlånad från AIK. Troja verkar dock vara ordentligt på gång och ska ha gjort en riktigt stark match – men Moras power play avgjorde.

***

De underliga idrottsskadorna fortsätter.

Senast… Almtunas backup-keeper Magnus Hellberg.

Han kunde inte spela mot Växjö idag på grund av nackspärr… som han ådrog sig när han skulle ta på sig tröjan.

***

Bokslut lördag.

Imorgon blir det Malmö mot Tingsryd – och smålänningarna har för första gången den här säsongen Kari Rauhanen i båset.

Återstår att se om finländarens intåg får en omedelbar effekt… jag är tveksam. Jag tippar Malmö-seger.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB