Startsida / Inlägg

Det blir tuffare matchning nu

av Jonas Gustavsson

Första matchen med nya laget för Kari Rauhanen idag, när han anförde sitt Tingsryd borta mot Malmö. 

Resultatet? 6-1 till Malmö, och det var tydligen hur klart som helst

Malmö är i bra form, man har funnit energi och nu har även lagkaptenen Jesper Mattsson – som knappast kan anklagas för att ha varit lysande under hösten – börjat leverera, fyra pinnar från hans klubba ikväll. Så visst kunde Rauhanen ha fått en enklare start på sitt jobb, men nu vet han i alla fall vad han har att jobba med. Han har fått följa sina nya spelare på nära håll, och nu, och först nu, så kan han börja sätta in de förändringar som krävs. 

En kritik som framfördes mot kickade Mikael Tisell var hans sociala coachning, där alla skulle få spela. Stjärnorna har knappast maxbelastats under hösten, men nu ska Rauhanen visst ha startat på tre femmor och kört hårt från start.

Det fick ingen effekt mot Malmö, men var en tydlig signal om att laget kommer att matchas hårdare framöver. 

Och kanske är det vad som behövs för att stjärnorna – Jari Kauppila, Teemo Elomo och Matt Davidson, framförallt – ska leva upp till sin potential. 

Hur som helst så är det helt rätt att prova på ett nytt upplägg på matchningen. Tisells modell fungerade bevisligen inte med den här truppen. 

***

Intressant att se vilka som levererar för Malmö.

Backen Patrik Nevalainen, som ett tag befann sig i tränaren Robert Ohlssons frysbox, sköt två mål – båda dessutom i power play. Det var ju bland annat för att leverera i den spelformen som han värvades.

Lagkaptenen Jesper Mattsson, som ryktesvägen inte har bästa kemin med Robert Ohlsson, fixade fyra pinnar. 

Och Lucas Sandström, som var åsidosatt under stora delar av säsongsinledningen, fortsatte visa den gryende form han haft länge nu, och hängde en puck.

Att Robert Ohlsson får igång de här tre pjäserna är oerhört viktigt för Malmö och gör dem till ett bättre lag. Laget behöver nämligen en offensiv back som levererar i power play, en lagkapten som går i bräschen och en energispelare som också kan sätta pucken i nät (speciellt nu när Nichlas Hardt är skadad).

Seriefavoriten Malmö har haft en lång startsträcka som kanske håller på att blomma ut i något riktigt bra. Frågan är bara om det är för sent för att erövra en direktplats till Kvalserien.

Det känns nästan så – det kan bli så att ett tufft playoff väntar skåningarna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB