Startsida / Inlägg

En mix av ungdom, rutin och nytt

av Jonas Gustavsson

Veckans lag baseras på en HockeyAllsvensk vecka där många lag bara spelade en match… men där andra, som Örebro, spelade tre. Nåväl, här kommer veckans lag vilket är en salig blandning av ungdom, rutin samt ett hett nyförvärv:

Målvakt: Tim Sandberg, Sundsvall
Efter tre veckor i Stockholm med Djurgården var Tim Sandberg tillbaka mellan Sundsvalls stolpar i veckan, och då vann laget igen (laget hade bara en straffvinst under Sandbergs frånvaro). Talangen var tongivande när både Bofors och Tingsryd slogs tillbaka på hemmaplan.

Back: Joel Johansson, Troja/Ljungby
Förlusttrenden är bruten – efter 13 raka nederlag blev det dubbla segrar mot Borås i veckan för Troja. Lovordade backen Joel Johansson sköt ett mål i första matchen och följde upp det med dubbla assist i den andra matchen – och nu har 20-åringen gjort poäng i fem raka matcher och skrapat ihop tio pinnar på de åtta senaste matcherna.

Back: Petter Rydén, Sundsvall
Inte den mest spektakuläre backen, men ibland blixtrar det till i målkolumnen, och då brukar det vara viktiga mål. Rydén sköt enda målet mot Leksand när Sundsvall vann med 1-0 för några säsonger sedan, och i veckan skickade han in matchvinnande 3-2 mot Tingsryd med sin första fullträff för säsongen.

Forward: Jared Aulin, Leksand
Bara en match för Leksand i veckan, men gör man dubbla mål i hemmadebuten – två snygga kassar dessutom – så platsar man i det här laget. Jared Aulin, som gjort tre mål på två matcher, ser ut att vara en lyckoträff för dalalaget.

Forward: Daniel Håkansson, Troja/Ljungby
Formsvag, skadad och sjuk – men nu verkar Mr Troja vara på gång. Två vinstmatcher mot Borås i veckan och Håkansson sköt det viktiga 3-2-målet i första kampen och följde upp det med att göra både 1-1 och 3-1 den andra kampen.

Forward: Fredrik Orrsten, Örebro
Gör man fyra mål i säsongens svåraste bortamatch mot serieledarna så är det bara att buga och bocka. Orrsten skjuter mest i HockeyAllsvenskan och nu trillade puckarna också in. Dessutom en ass i samma match. Att det ”bara” blev en ass på veckans övriga två matcher struntar vi i.

… och ett hedersomämnande till Conny Strömberg, Örebro, som sprutade in fyra pinnar på sin 35-årsdag i hemmasegern mot Oskarshamn.

***

Spelledigt idag.

Istället får vi väl hoppas att veckostarten kanske, kanske bjuder på något spelarförvärv.

Det vi vet är att Mathias Trygg lämnar Västerås och att Växjö förlänger med karesmatiske tränaren Janne Karlsson.

Växjös sportchef Henrik Evertsson hade förresten ett skönt uttalande om Janne:

– Det blir aldrig slentrian kring Janne Karlsson. Då syftar jag inte på de underhållande presskonferenser han ofta bjuder på. Nej, Janne tröttnar aldrig på att vinna och hatar förluster precis lika mycket nu som tidigare. Han är aldrig dum, korkad eller elak; däremot är han enormt krävande, men samtidigt väldigt mänsklig, säger han till smp.se.

Talande beskrivning.

Annars:

Det ryktas ju lite överallt om nya spelare, vilket i och för sig inte behöver betyda något. Exemeplvis har det ju surrats i Malmö ganska länge utan att det hänt något, Rögle bör rimligtvis leta efter en back men verkar inte ha panik med tanke på att ungdomarna tar för sig och Västerås har säkert lite pengar över efter brytningen med Juha Kiilholma men i och med Peter Öbergs comeback så har man spelare så det räcker.

Närmast till hands ligger nog – inlåningen av Trojaprodukten och HV71-backen Oscar Fantenberg till trots – att Troja gör klart med en rutinerad back.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB