Startsida / Inlägg

Ett par derbyhjältar tar plats i laget

av Jonas Gustavsson

Då kör vi, veckans lag:

Målvakt: Andro Michel, Bofors
Det fanns flera målvakter som stack ut i veckan, men Andro Michel får spaden för att ha stått pall för Rögles press i sista perioden när Bofors till slut kunde vinna med 1-0 för att sedan följa upp det med att se till att Bofors kunde vinna det heta derbyt mot Örebro med 6-3. Michel har onekligen tagit ett steg framåt i höst.  

Back: Tom Koivosto, Tingsryd
Tung vecka för Tingsryd – och ett av få glädjeämnen är väl att Tom Koivisto börjat panga in lite mål. Mål i båda veckans matcher och tre mål på de fyra senaste. Och kanske blir det ytterligare ett lyft med landsmannen Kari Rauhanen i båset.

Back: Patrik Nevalainen, Malmö
Inledde säsongen som sjundeback men har spelat sig ur frysboxen och pangade in dubbla power play-mål mot Tingsryd och verkar ha hittat en bra backpartner i granitblocket Ossi-Petteri Grönholm. ”Neva” känns på gång. 

Forward: Morten Green, Malmö
Poängsprutandet fortsätter för Morten Green – fyra pinnar mot Sundsvall, en assist mot Tingsryd och nu poäng i femton raka matcher.  

Forward: Peter Wennerström, Bofors
Okej, kanske en skräll, men efter 19 poänglösa matcher steg Peter Wennerström fram i veckan. Han spelade snyggt fram till enda målet mot Rögle och i derbyt mot Örebro var han med i förarbetet till 3-0-målet innan han stängde matchen med det oerhört viktiga 5-2-målet i den sista perioden. När ”Pecka” väl börjar leverera så är det viktiga pinnar han står för. 

Forward: Steve Saviano, Växjö
Tre mål och en assist i hemmamötet mot Almtuna där Steve Saviano enligt rapporterna var tungan på vågen. 19 mål ifjol, redan 13 år – amerikanen är på väg att sätta ett nytt poängrekord för egen del om snittet håller i sig.

 … och så, som vanligt, ett hedersomnämnande, denna gång till Jesper Mattsson som gjorde fyra poäng mot Tingsryd. Och till Jared Aulin, Leksand, som svarade för tre poäng mot Sundsvall. 

***

Morten Green, Malmö, och Sami Sandell, Troja/Ljungby, har någon form av poängduell just nu. Spelarna har gjort poäng i 15 respektive 14 raka matcher och är sina lags mest pålitliga spelare just nu. 

***

Nu är vi inne i ett mastodontpass i HockeyAllsvenskan – matcher i 13 raka dagar, vilket startade i fredags och pågår till nästa onsdag – och måndagskvällen bjuder på tre matcher. Och det är den undre halvan som står i fokus och det är idel viktiga poäng som står på spel.

Sundsvall – Rögle 2
Sundsvall börjar på allvar bli indragna i botten. Laget vann mot Rögle borta och är starka hemma samtidigt som Rögle är svaga borta vilket gör kvällens kamp oviss – men visst gäller Rögle som knapp favorit med tanke på tabelläget.

Almtuna – Troja/Ljungby 2
Troja/Ljungby har lyft sig på slutet, dubbla vinster mot Borås och en bra bortamatch mot Mora – och nu börjar det bli dags att få mer utdelning för spelet. Almtuna har fyra raka förluster och ett stukat självförtroende.

Borås – Mora 1
Jag envisas med att tro på Borås, så jag tippar hemmaseger här. Mora hade marginalerna på sin sida senast, och jag tror det kan bli en baksmälla nu.  

Förutsättningarna:

tabell.jpg

Rögle har alltså chansen att säkra upp playoffplatsen. 

För Mora, Almtuna, Borås och Sundsvall börjar tåget till playoff att gå nu – därför måste man ha tre poäng ikväll. Alla kan inte få det, men de som vinner ikväll har fortfarande chansen, de som förlorar… ja, då blir det jäkligt jobbigt, för ska man till playoff måste man vinna sådana här matcher mot lag på den undre halvan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB