Startsida / Inlägg

Ny månad, ny måndag, nya stjärnor

av Jonas Gustavsson

Ny månad, ny måndag, och nytt veckans lag.

Målvakt: Erik Hanses, Leksand
Comeback i Leksandsmålet den här veckan och passade då på att rädda Leksand undan förluster mot såväl Troja som Mora med några nyckelräddningar som sedermera ledde till Leksandsvändningar och vinster. 

Back: Johan Larsson, Bofors
Tre matcher i veckan, tre mål från Johan Larssons klubba (och en assist dessutom). Det räcker gott och väl för en plats i det här laget. Både mål- och poängbäst bland alla backar i serien numera.

Back: Joel Johansson, Troja/Ljungby
Imponerande yngling, vilket jag tjatat länge om. Tre poäng, ett mål och två ass, mot Örebro och totalt fyra poäng i veckan vilket nära nog innebar en fördubbling av säsongens poängskörd. Skräll-sexa i backarnas poängliga.

Forward: Henrik Eriksson, Borås
Fem mål på två matcher, varav ett suddenmål, ger givetvis en plats i veckans lag för den skottglade Henrik Eriksson. Har äntligen fått utdelning på sina chanser.

Forward: Johan Sjödell-Wiklander, Örebro
Och får Henrik Eriksson plats med sina fem mål, så får ”JSW” givetvis det också, eftersom han också prickade in fem mål i veckan. 38 poäng ifjol, redan 19 år. Fast ifjol spelade han med seriejumbon, nu spelar han med serieettan.

Forward: Jesper Ollas, Leksand
Den store poängräddaren i veckan. Kvittering och suddenmål mot Troja och sedan två effektiva straffar mot Mora. Ollas fixade dubbla extrapoäng för laget alltså, plus att han själv snittar en poäng per match.

… och ett hedersomnämnande till Henrik Löwdahl. Örebrokaptenen gjorde comeback efter en fotskada i veckan, och sköt först det matchvinnande målet mot Tingsryd innan han följde upp det med fem assist på två matcher. Örebros förstakedja, där Löwdahl centrar Johan Sjödell-Wiklander och Conny Strömberg, är het.

***

Dagens nyhet är att Leksand plockar in två spelare för att akuttäcka luckorna i laget (som uppstått på grund av skador och landslagsuppdrag). Dels veterancentern Fredrik Öberg, 38, dels Brynäscentern Sebastian Wännström, 19.

Wännström är intressant och kommer att bidra med en hel del under de två matcher han spelar.

Öberg är dock mer tveksam. Han har visst lirat någon match med Clemensnäs i ettan, men i övrigt ingenting sedan Björklövens säsongsavslutning ifjol.

Men visst, Öberg sköt väl ett hattrick mot Leksand i oktober för ett drygt år sedan, och det är det säkert några leksingar som minns, även om Löven förlorade. Men jag tycker inte att Öberg hade så mycket bensin kvar i tanken ifjol, även om han inte var ensam om att gå på tomgång i ett håglöst Löven.

Det ska bli skoj att se vad han kan göra, även om mina förväntningar är så gott som obefintliga. Jag tror inte att den forne storcentern har speciellt många genialiska passningar kvar i handlederna, tyvärr.

Det kändes som att lite, eller ganska mycket, magi försvann efter handskadan 2008

***

Missa inte Borås – Rögle på S24 ikväll, förresten. Tror på en riktigt underhållande match där. 

Och glöm inte att rösta på vilka matcher du vill se på S24 strax efter jul

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB