Startsida / Inlägg

Välkommen tillbaka, Robert Kimby

av Jonas Gustavsson

Efter 18 mållösa matcher så har Robert Kimby äntligen börjat leverera.

Toppcentern gjorde ett mål senast mot Växjö, och följde upp det med en ny balja mot Troja/Ljungby idag. 

Egentligen är det makalöst att Kimby inte gjort mål förrän nu. Jag har sagt det innan, och jag säger det igen… man väntar bara på att killen ska få ut all sin potential och bli en man för elitserien. Det har inte hänt än, men det borde komma någon gång. Så bra är han nämligen. 

***

Robert Kimby har ju haft en något suspekt karriär. 

De senaste säsongerna har han bara spelat i två klubbar – men gjort fyra klubbyten. Förunderligt. 

Först var han i Almtuna, sedan hamnade han i Nybro där han var i två säsonger, sedan tillbaka till Almtuna, sedan tillbaka till Nybro, och nu tillbaka i Almtuna igen. 

Och Bålstasonen lyckades inte bra under sina två första sejourer i Almtuna – bland annat på grund av en del skadeproblem, om jag inte har fel – och det var först ifjol då han med sina 38 poäng visade att han kan leverera i Uppsalaklubbens färger. 

I Nybro har han alltid levererat och nära nog snittat en poäng per match. 

Almtuna behöver en Robert Kimby som når upp till det där snittet på en poäng per match, och inte en halv pinne per match som det är nu. 

***

Kimby har ju till och med en hyllningsvideo på youtube, från Nybro-tiden:

***

Storseger för Almtuna idag: 7-1 mot ett Troja som känts på gång, men Martin Karlsson får uppenbarligen gå tillbaka till ritbordet för att hitta på något nytt. 

Det snackas ju bland fans att Bobo Simensens dagar ska vara räknade – men nja, jag tror klubben kommer ha ganska stort tålamod. Hade laget bara förvaltat några fler av sina chanser hade man varit några pinnhål till upp i tabellen, även om man är en bra bit ifrån fjolårets väloljade maskineri.

***

Bland kvällens vinnare hittar vi ju också Rögle som ökade gapet ner till ingenmansland via en dyngsäker seger mot Sundsvall. Simon Olsson, som sett lite slumrande ut på slutet, såg pigg ut… det är en spelare som Rögle behöver få igång. 

Mora är en annan vinnare efter att ha övertidsbesegrat Borås med 2-1. Viktig poäng, laget har poäng i åtta av de nio senaste matcherna och Niklas Fogström har börjat leverera. Jag tror fortfarande inte på playoff för Mora, men nu tog man i alla fall oerhört viktiga poäng i ett seriöst försök att avancera i sammandraget.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB