Startsida / Inlägg

Då var vi där igen, Mårtensson

av Jonas Gustavsson

Han gillar det där med att slåss, Viktor Mårtensson

Idag såg det ut som att det var han som blev uppbjuden av Viktor Sjödin, och han tackade givetvis inte nej till dansen. Sjödin är minsann ingen duvunge och har ju sin inbyggda krockkudde fastmonterad på huvudet, och han stod upp hela vägen mot ”Big Vic”. Sjödin har ju släppt handskarna många gånger, speciellt borta i Nordamerika. 

Framförallt gillar jag att Sjödin tog sig upp efter att ha fallit för att fortsätta, och då fick han också övertaget… kanske mot en något överraskad Mårtensson. 

Nåväl, bra fight, ärlig, hård, och… jo, oavgjord får vi nog säga. 

Gibbs (Viktor Sjödin, alltså) kommer nog blogga lite om det där, det ska bli skoj att höra. 

Nu blir ju de här herrarna avstängda, som vanligt. Gillar vad Johan Tornberg sade till Viasat Hockey: 

– Är det en ärlig fight på det här sättet att de gör upp på ett schysst och ärligt sätt så är det okej, sa han. 

Håller med till fullo. 

VIK-tränaren Mats Waltin backade också upp sin fighter (Mårtensson), och menade att det var okej så länge det inte blev för mycket. 

– Han har hamnat i rollen där det är intressant att utmana honom. Blir man utmanad, som i det här läget, gäller det att stå upp och det gör han också. Han är underskattad som ishockeyspelare, men det får inte bli för mycket av den andra varan, sa Waltin. 

Ganska färgande för vad jag själv tycker. Fighterna är bra så länge de inte blir för många. 

Och jag tror inte att det blir fler fighter för att straffen sänks (som jag vill). Eller, jag är ganska övertygad, det finns ett visst antal spelare som släpper handskarna och de gör det oavsett bestraffning. Sänktes straffen skulle vi få se marginellt fler slagsmål. Det tror jag i alla fall. Ska man börja någonstans i bestraffningssörjan, så är det ju med att ta bort avstängningarna. Okej att spelarna skickas ut för matchen, men inte ska de behöva sitta mer än det. 

Vad tycker ni?

***

Det hade varit roligt att höra vad Mårtensson och Sjödin sade till varandra under matchen. Säkert en hel del sköna hetsningar där. 

***

Mora upp på playoff. Jaha, hade jag ägt någon hatt så hade det varit läge att äta upp den nu. Och man gör det utan Daniel Hansen, och med en pånyttfödd Lasse Johansson. Skoj för dem, förödande för min spåkula. 

Och Växjö och Örebro fortsätter att vinna… speciellt Växjös 3-1-seger mot Rögle imponerar. Som sagt, de där två lagen spelar i kvalserien. 

Men Leksand då? Tappade 2-0 till 2-2 mot Troja och kunde avgöra först i sista, genom speciella Troja-sänkaren Jesper Ollas. Jag har gillat Leksands spel hela säsongen… speciellt energin, men just nu så har man en hel del att fundera över. Ken Andre Olimb och Daniel Hermansson är väl två man kan begära lite mer av just för tillfället, till exempel. 

Seger direkt för Mark Owuya i Borås. Lite askungesaga där, men riktigt, riktigt skoj. Och det stärker min heder lite, som trodde på Borås som ett playofflag i år, något som verkligen var en ordentligt snedskott. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB