Startsida / Inlägg

Ett helt lag är utfryst

av Jonas Gustavsson

Igår kom Mora och Håkan Bogg överrens om att bryta samarbetet.

Och ja, även om det där med samförstånd är något som brukar användas för att det ska se snyggt ut så tror jag faktiskt att det är så i det här fallet. Håkan Bogg må inte ha glänst ifjol heller, men i höst har han hämmats av sina ljumskar och inte alls stått att känna igen, och att han tillkännager sin pension visar också att han själv känner att bensinen är slut.

Det kändes väldigt onödigt att han skulle sitta och värma bänken resten av vintern. Då kan han lika gärna lägga av medan vi fortfarande minns Håkan som en bra spelare.

Mora tappar en trotjänare till, men just nu tror jag inte att det berör laget. Vad Håkan betydde utanför isen vet jag inte, men på isen så har Mora ett lag som kan nå playoff ändå. Bra så.

***

Det börjar bli en del spelare som fryses ut nu. Sedan tidigare har vi ju sett flera spelare kickas, varav Jesper Mattsson är det mest anmärkningsvärda namnet.

När jag gjorde ett överslag så fick jag ihop ett helt lag (exklusive målvakter) med spelare som frysts ut (sparkade, utlånade, ombedda att söka nya klubbar)… och det är inget uruselt lag heller, för den delen (och de här spelarna, om jag har förstått det rätt, satt inte på några tryout-avtal, i alla fall inte publika, men det där är ju en djungel, så jag vet inte om jag har helt rätt):

Backbesättning

Erik Lindberg, Mora
Kommentar: Värvades som veteran i försvaret, men motsvarade inte alls förväntningarna. Hade visst ett ”hemligt” tryout-kontrakt och därför kunde Mora bryta med den defensive backen.

Brede Csiszar, Mora
Kommentar: Norsk VM-back som visade tämligen omgående att han inte räckte till.

Mikael Owilli, Mora
Kommentar: Skadad i princip hela fjolåret. Och lyckades inte komma tillbaka ordentligt i höst heller. Ratades sedermera av Almtuna också.

Johan Pettersson, Oskarshamn
Kommentar: När Oskarshamn värvade Joonas Rönnberg under försäsongen så blev offensive ”JP” överflödig och fick gå. Numera i Vita Hästen.

Robin Axbom, Västerås
Kommentar: Förvisso fortsatt Västerås spelare, om jag inte har fel. Succégenombrott ifjol, utrfryst och utlånad till Björklöven i år.

Nicklas Westerlind, Sundsvall
Kommentar: Dippande formkurva ifjol, och ingen uppryckning i år. Utlånad till Kovland och ombedd att söka sig till ny klubb.

Filip Björk, Sundsvall
Kommentar: Sista minuten-värvning som imponerade, men som sedan tappat och som nu fått lämna.

Mikael Svensk, Tingsryd
Kommentar: Spelade åtta träningsmatcher och fick sedan skadebekymmer… och kunde inte göra sig själv rättvisa.

Centrar

Jesper Mattsson, Malmö
Kommentar: En spelmässig besvikelse, men ändock inte helt under isen. Fick gå eftersom han, enligt ryktena, inte kom överens med tränarna om spelsystem och liknande.

Håkan Bogg, Mora
Kommentar: Svag höst som resulterat i en hel del bänknötande. Haft hämmande ljumskproblem, bröt med klubben och gick i hockeypension.

Juha Kiilholma, Västerås
Kommentar: Värvades som en levererande center, men ramlade ner i fjärdekedjan och levererade… ingenting alls. Kickades en bit in på hösten.

Ossi Pellinen, Troja/Ljungby
Kommentar: Sami Sandells kompis, som han sägs vara, blev ingen hit. Fick chansen, rasade i hierarkin och är nu utrfryst. Har återvänt till Finland, sägs det.

Forwards

Markus Persson, Bofors
Kommentar: Värvad som offensiv forward för någon av toppformationerna, men kom tidigt på kant med ledningen sägs det. Lånades ut till Skövde där han inte heller fick vara kvar. Tillhör Bofors, men får tydligen inte träna med laget.

Matt Sisca, Västerås
Kommentar: Halv-hypad värvning i somras som fick vara med ett tag under försäsongen innan han kickades. Sades inget om en tryout från början… men hade han det?

Stefan Gråhns, Oskarshamn
Kommentar: Fick bryta med Oskarshamn… av någon speciell anledning. Numera i Leksand.

Jussi Pesonen, Leksand
Kommentar: Skulle göra mål, men det gjorde han inte. När så Tommy Salo kom till Leksand så försvann Pesonen direkt.

Mikael Brancalion, Sundsvall
Kommentar: Sundsvalls bäste målskytt för ett par år sedan, mest skadad ifjol och mest bänknötare i år. Har ombetts söka ny klubb.

Erik Hjalmarsson, Tingsryd
Kommentar: Rivjärn som skulle bli en rollspelare men som fick lite istid och sedermera utlånad till Olofström där han nu spelar på permanent kontrakt.

Emil Mårtensson, Västerås
Kommentar: Signade i mars, men avtalet bröts redan under försäsongen.

Patrik Näslund, Växjö
Kommentar: Dundrade in i serien för ett par år sedan, men sedan har utvecklingen stagnerat. Valde att bryta kontraktet på egen begäran häromdagen, och ska nu spela med Frölundas juniorer, vad det verkar.

***

Vilka spelare som härnäst kommer få sparken vet jag inte. Det får ni gärna spekulera i.

***

Och därmed bommar jag igen här ett par dagar för att fira jul.

Till alla er som läser (och ni som inte läser också förresten): en riktigt GOD JUL!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB