Startsida / Inlägg

Han skördar sitt första offer

av Jonas Gustavsson

Hur många dagar har Tommy Salo varit i Leksand?

Inte många, men det dröjde inte länge innan han kickade ut finske floppen Jussi Pesonen. Helt rätt, givetvis, eftersom den förväntade målskytten inte alls levererat i paritet med förväntningarna. 

Jag snackade med Tommy för någon vecka sedan, innan brytningen med Oskarshamn ens kommit på tal, och han berättade att han inte hymlar med något i sin kommunikation.

– Jag brukar vara ganska rak i mina budskap, om man säger så, sade han då.

Det visar han minsann direkt.

Vad betyder detta då för Leksand? I truppen, ingenting. Det finns andra spelare som kan kliva in. Jag förutsätter att man fick loss en löneslant nu när Pesonen försvinner, men frågan är om den slanten går till att fylla svarta hål i klubben, eller om de går till ett nyförvärv. 

Jag tippar att man avvaktar lite, och blir det någon värvning så kommer den nog först i januari. 

***

Pesonen är inte ensam om att vara en enorm besvikelse i år.

Min topp 5 vad gällande besvikelser (detta är spelare som jag trodde mycket på i år):

1. Daniel Wessner, Bofors
Värvad som förstecenter, men har inte gjort någon glad i Karlskoga. Inte ens den där energin eller tjurigheten han är känd för har gjort sig till känna, och då är Wessner ingen bra spelare. Fyra poäng och -12 är inte godkänt.

2. Jussi Pesonen, Leksand
Värvad som målskytt ifjol, men har bara gjort ett spelmål på hela säsongen (ett betydelselöst 5-0-mål mot Mora i premiären och sedan ett straffmål). Petad på sistone, och nu hemskickad till Finland.

3. Lars Johansson, Mora
Ifjol var han en av seriens mest stabila målvakter och matchades hänsynslöst i Mora. I år står han inte att känna igen, och nu är han förpassad till bänken av genombrottsmannen Daniel Hansen.

4. Jonas Westerling, Almtuna
Fantastisk speluppfattning och teknik… men har inte varit i närheten av sin kapacitet i höst. Bara ett mål och sex poäng på 18 matcher av en kille som skulle lyfta offensiven. 

5. Andrée Brendheden, Rögle
Min tippade skyttekung inför seriestart må vara ursäktad av sina ömma fötter, men även i friskt skick så har Brendheden varit en besvikelse så väl spel- som målmässigt (fem mål på 22 matcher). Tynger den där kaptensbindeln månne?

Bubblare:

Daniel Håkansson, Troja/Ljungby
Fjolåret var inte bra, och det verkar inte som att det var någon tillfällighet. Visst har skador och sjukdomar stört, men Håkansson kan så mycket bättre och att han inte är bättre är en av de stora anledningarna till Trojas kräftgång.  

Vilka är era största besvikelser?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB