Startsida / Inlägg

Imponerande kraftansamling

av Jonas Gustavsson

Det har snackats mycket annat än ishockey i och omkring Malmö Redhawks de senaste dagarna.

Därför var kraftansamlingen mot Rögle imponerande. Okej, Malmö gjorde ingen spelmässigt fantastisk match, men man spelade uppoffrande, med hjärta och visade att det finns energi att plocka av. Segern var helt klart rättvis, och det var nog många i Malmö-lägret som andades ut.

Nollan Markus Svensson tyckte matchen aspirerade som en av säsongens bästa.

***

Magnus Sallbring talade ut om Jesper Mattsson-historien i Viasat Hockey.

Det han sa, i korta ordalag, är att Mattsson-uppgörelsen hålls intern och att man litar till det ledarskap som just nu finns i klubben.

Tror ledningen på ledarkonstellationen så är det okej, det är de som styr och har ansvar för klubben. Jag är väl en av få som tycker att det nog ändå var korrekt att skicka Mattsson – eftersom tränarna alltid får bära hundhuvudet när det går åt pipan, och att det sällan är hela historien. Jag tycker klubben på något sätt var modig när man tog steget att ta bort ikonen Mattsson istället för Robert Olsson. Att många tycker tvärtom vet jag, och vad som är rätt och fel går alltid att diskutera.

Vad jag dock inte tycker är bra är hysch-hyschet kring Mattsson. Sallbring säger att de skakat hand på att sköta detta internt… men varför?

Kickades han på grund av att han störde gruppen, så ut med det då! Eftersom ingen vill snacka om det där så börjar man ju undra om det inte finns fler hundar begravna än bara meningsskiljaktigheterna som det ryktas om, det vill säga, som jag förstått det, Mattssons syn på hur man spelar vilket inte stämmer överens med Olssons.

Nu blir det en jäkla massa rykten. Mycket tissel och tassel. Och upprörda fans.

Det känns onödigt.

Sallbring erkände i alla fall att det troligen hade varit bättre att säga som det var, men referade till sin uppgörelse, och han ska ju ha cred för att stå upp för det som är sagt internt i alla fall. Sedan att den uppgörelsen är underlig, är en annan sak.

***

För att byta spår totalt, jag har ju dömt ut Sundsvall tidigare. Så går Oscar Johansson in och gör tre mål på en period mot Tingsryd och fixar en livsviktig seger. Snacka om strongt.

Sundsvall fortsätter att överraska.

Det kommer inte räcka undan kval, det kan jag bara inte tänka mig, men lagmoralen, fighting spiriten… den är imponerande.

Och jag gillar att Oscar kallade det en liten julafton med tanke på hans tre mål. Det var onekligen en liten julafton, både för Oscar och Sundsvall.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB