Startsida / Inlägg

Kan Martin Sandgren göra det igen?

av Jonas Gustavsson

Imorgon möts Bofors och Sundsvall igen.

De två första matcherna vann Sundsvall efter straffar – och båda gångerna avgjorde retstickan Martin Sandgren. Det tredje mötet vann Sundsvall med 4-2, och Sandgren nätade igen. 

Ganska osannolikt (speciellt med tanke på att Sandgren knappast är någon poängspruta), men idrottsvärlden är ju helt otrolig ibland, så va fasen, visst kan han näta en fjärde gång.

Finns det något odds på det?

***

Jag ska inte bli långrandig idag, denna matchfria dag, men tänker återigen på Borås och deras målvaktsspel. Dubbla segrar med Mark Owuya innan jul, igår förlust mot Rögle med Pontus Hansson tillbaka. 

Nu var inte Hansson anledningen till förlusten igår, inte alls, men visst finns det en osäkerhet i Borås försvar eftersom man troligen inte litar till 100 % på sin målvakt. Hansson har inte varit så bra man hoppats på den här säsongen, och tanken där Frölundakeepern Joakim Lundström skulle komma in och avlasta har inte fungerat alls. 

Till nästa säsong tror jag att klubben får fundera på att ha TVÅ bra målvakter i sin egen trupp. Det har man inte idag. 

– Det var en ekonomisk fråga, vi valde att göra så här. Vi tror på Pontus Hansson, men han har kanske inte tagit det steget framåt som vi hoppades på, sa tränaren Jens Gustavsson till mig.

Att satsa på en istället för två målvakter, som i princip alla klubbar gör, tror jag faktiskt kan ha kostat Borås en playoffplats i år. Man är tillräckligt bra för att vara topp-7, men utan ett bra målvaktsspel kommer man ingenstans. 

***

Imorgon är det för andra gången den här säsongen dags att spela en full omgång.

Mina damer och herrar, så här går det:

Almtuna – Malmö 2
Malmö är heta nu och jag tror att man rider vidare på formtoppen och slår tillbaka Almtuna också – ett Almtuna som läckte ordentligt mot Sundsvall senast. Mest glädjande hos skåningarna är tvillingarna Westerholms fortsatta framfart, de gjorde ett riktigt läckert mål i utklassningen mot Oskarshamn senast.

Bofors – Sundsvall X
Bofors är i gungning och Sundsvall trivs mot värmlänningarna. Sundsvall har vunnit säsongens tre möten, och kan mycket väl göra det igen. Men det blir jämnt. Boforstränaren Sam Hallam var besviken över Västerås-nederlaget, så Bofors lär vara revanschsugna.

Borås – Örebro 2
Två revanschsugna lag som kommer från bittra nederlag. Men Borås håller inte just nu, man är för uddlösa, och Örebro förlorar inte igen. Örebrotränaren Peter Andersson har dryftat att Trojanederlaget ska få konsekvenser – jag vet inte vilka, men jag tror det ger resultat.

Mora – Rögle X (sänds i S24)
Svårtippat möte mellan två svårtippade lag. Mora har inte spelat efter jul och kan vara ringrostiga medan Rögle gjorde en halvdan insats hemma mot Borås. Kryssvarning är känslan, även om Rögle troligen ligger närmast en seger.

Oskarshamn – Leksand 2
Två lag med tämligen svajig form. Leksand kommer från långvila, Oskarshamn från en tung 0-5-förlust mot Malmö. Känslan är ändå att ett fräscht Leksand tar hem detta mot ett stukat IKO som tappade tre spelare på grund av skada senast. De två tidigare mötena under säsongen har varit underhållande, vilket bådar gott.

Tingsryd – Västerås 2
Nja, Tingsryd… hur bra är laget egentligen? Västerås tog en imponerande 6-2-seger mot Bofors senast och är i fin form, har målskyttar som levererar och en målvakt i Daniel Sperrle som är het. Allt talar för en bortaseger och revansch för Västerås efter förra förlusten i Dackehallen.

Troja/Ljungby – Växjö X
Oj, känns som en match som kan gå lite hur som helst, faktiskt, trots att det är ettan mot jumbon. Troja skrällde rejält senast och kanske vänder man på marginalerna nu. Växjö, å andra sidan, är i kalasform, vann med 6-0 mot Taif senast och 8-2 mot Troja senast man var i Ljungby. På pappret en säker tvåa, i realiteten kan det faktiskt bli ett kryss. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB