Startsida / Inlägg

Mark In Da Park is back

av Jonas Gustavsson

Jo, tänkte väl köra någon lista idag, men med en förkylning i antågande som jag håller på att kväva så låter jag hjärncellerna vila lite. 

Istället konstaterar jag att Mark In Da Park är tillbaka i HockeyAllsvenskan.

Den rappande målvakten har ju hunnit avverka Almtuna, Örebro och Mora under de senaste åren, och nu är det dags för Borås. Playoffracet känns ju mer eller mindre kört för Borås som får inrikta sig på att inte sjunka ner i bottenträsket, men visst ska det bli intressant att se vad Mark Owuya kan hitta på som tillfällig vikarie – Joakim Lundström, som varit bra i elitserien, har ju inte lyckats med det i Borås.

Jag är inget stort Owuya-fan när det gäller hans målvaktsstil, men han har bevisat att han kan lira bra många gånger, och jag hoppas han gör det för Borås också.

Vad jag dock gillar med Owuya är hans grymt sköna stil. 

Och ja, det där Idol-framträdandet får han leva med resten av livet, men det tror jag inte han har något emot:

***

Mina damer och herrar, imorgon är det, om jag inte har fel, första gången i höst som det spelas EN HEL OMGÅNG på en och samma dag. 

Otroligt men sant. 

Spelschemat är utgödslat över hela veckorna i år, men imorgon smäller det ordentlig med sju matcher på en och samma gång.

Och så här går det:

Almtuna – Bofors 1
Svårbedömt mellan två formstarka lag i poängbehov. Jag sätter dock en slant på Almtuna som har en het keeper i Magnus Hellberg. Bofors har en del skadeproblem.

Borås – Malmö 2
Debut för nyinlånade Mark Owuya i Borås, men jag tror på Malmö ändå. Borås har fem raka nederlag och längtar nog mest efter uppehållet, medan Malmö känns hyfsat på gång efter Trojasegern senast där Mikael Wahlberg äntligen fick näta.

Mora – Sundsvall 1
Jovisst blir det en etta. Lasse Johansson har hoppat in och storspelat i mål, Mikael Zettergren öser in poäng och Mora känns allmänt starkt. Visserligen seger för Sundsvall senast, men jag tror det var ett tillfälligt glädjefnatt.

Oskarshamn – Västerås 1
Oerhört intressant möte. Det hackar i Oskarshamns maskineri just nu, och inte heller Västerås har imponerat på sistone. Magkänslan säger etta i ett jämnt möte, men det kan gå hur som helst.

Troja/Ljungby – Leksand 2 (går i S24)
Bör bara kunna sluta på ett sätt… men Leksand är inne i en svacka och matchar hårt just nu. Troja fortsätter att förlora. Liten kryssrisk, men visst vinner Leksand.

Örebro – Tingsryd 1
Starkt av Tingsryd att plocka dubbla poäng mot Leksand senast, men jag tror man kommer tillkorta mot starka Örebro där dessutom Adrian Foster kan göra debut. Tuff målvaktskamp, men Michal Zajkowski drar längsta strået.

Växjö – Rögle X (går i S24)
Omgångens toppmöte… som också är omöjligt att tippa. Serieettan Växjö får gälla som knapp favorit, men Rögle är trots strafförlusten senast riktigt bra just nu. Bör bli en högoktanig match.  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB