Startsida / Inlägg

Mentalt genombrott för Troja

av Jonas Gustavsson

Återstarten (jag räknar inte gårdagens tjuvstart) av HockeyAllsvenskan blev väldigt intressant. Ur många perspektiv.

***

Det som stack ut mest var givetvis Trojas skrällseger mot Örebro på bortaplan. Segern grundlades i den andra periodens ryck, men att laget inte säckade ihop efter de två Örebromålen i den sista perioden är det som imponerar mest. Troja har ett stukat självförtroende, men lyckas ändå knyta ihop säcken. Det tyder på styrka.

Kanske såg vi ett mentalt genombrott för Troja. Laget är inte bättre än att man ska harva i botten, men visst borde man ha spelat in fler poäng än man har.

Komiskt nog var det ju ex-trojanen Pär Edblom som gjorde Örebros båda mål i den sista perioden. Honom om någon borde ju Trojaspelarna veta hur man tar ner.

– Jo, man borde ju veta det, sa förre kedjekamraten och nuvarande trojakaptenen Daniel Håkansson.

– Men han gör alltid mål mot oss. Det bara är så.

***

Sedan har vi ju Jesper Mattsson-effekten i Malmö, om man nu får kalla den så (det håller redan på att bli uttjatat). Än så länge har det blivit en positiv effekt. Tingsrydsmatchen räknar vi knappt då det var under samma dag som Mattsson fick gå, men efter det har det blivit dubbla nollor.

Markus Svensson har gjort det riktigt bra i mål, som idag mot IKO.

Jag kunde inte låta bli att fråga om Mattsson-affären. Att den har påverkat är givet, men Markus Svensson har gått vidare, och det har nog hela Malmö.

– Det är som det är och inget som vi spelare kunde påverka, sa Svensson kort om det och berättade att han alltid har och alltid kommer att fokusera på sig själv, inget annat.

Bra så.

***

I övrigt idag.

Hattrick av både Damien Fleury och Tobias Forsberg. Har jag inte räknat fel så har Fleury nu gjort tre hattrick den här säsongen. Det är imponerande bra, precis som hans 17 mål, och med den här takten så spräcker han 30-målsplatån. Att det var en grymt viktig seger för Västerås mot Bofors lägger vi också till. Det tightar upp sig kring playoffstrecket, men VIK håller undan än så länge i alla fall.

Almtuna lyckades i en underlig match till slut straffbesegra Sundsvall. Nåväl, jag utfärdade en kryssvarning vill jag minnas och så blev det. Även om jag trodde på Sundsvallsvinst i första hand.

Rögle är tillbaka på vinnarspåret efter 3-2 efter övertid mot Borås. Borås förresten… laget vann mot Malmö och Leksand med Mark Owuya i mål. Med Pontus Hansson tillbaka blev det nytt nederlag. Dra era egna slutsatser.

***

Det surras ju JVM också. Och ja, jag tycker nog att man kunde kosta på sig ett uppehåll medan JVM spelas. Faktiskt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB