Startsida / Inlägg

Streckteorin som inte höll

av Jonas Gustavsson

Jaha, jag trodde ju att vi skulle få se en skiktning mellan plats sju och åtta där ett tag när Rögle låg sjua och såg ut att skapa ett glapp neråt.

Men istället började Oskarshamn förlora samtidigt som Bofors, Mora och nu Almtuna börjat vinna, och helt plötsligt har det skapats ett getingbo kring playoffstrecket. Jägarna har kommit ikapp och stärkt sina positioner efter att ha vunnit sina matcher idag.

Jag har ju sågat alla tre och inte trott att de skulle hinna ifatt, men det har de gjort. Starkt.

Och det roliga är ju att det finns en gemensam nämnare.

***

Vi börjar med Bofors som lyft med finske centern Eetu Qvists intåg i laget. Han har skapat en ny offensiv dimension och fått igång en slumrande Peter Wennerström, och det innebär att värmlänningarna har secondary scoring bakom Thermell-kedjan vilket var en bristvara tidigare.

Dessutom har Andro Michel visat att han är redo att hantera förstaspaden och därmed har Bofors i mina ögon en riktigt vass målvakt – något man inte hade ifjol, ursäkta Micael Andersson.

***

Mora har ju också stabiliserat upp sig efter en riktigt usel inledning. Framförallt så har man gnetat till sig en hel del poäng här och där efter oavgjorda matcher och liknande. Försvaret har blivit bättre men framförallt så har Daniel Hansen klivit fram med bravur och förpassat fjolårssuccén Lasse Johansson till bänken.

Men Mora har kommit igång utan att flera av de offensiva kanonerna egentligen gjort det. Skrapar man lite på potentialen på forwardssidan så inser man att det finns SÅ mycket mer… inte minst från en kille som Daniel Viksten som i alla fall fick näta idag.

***

Almtuna då, som jag absolut inte trodde skulle kunna äta sig uppåt. Laget har haft massor med skador på slutet – vilket inte resulterat i ett ras, utan snarare tvärtom. Laget har börjat vinna och har just nu fyra raka viktorior.

En anledning är Magnus Hellbergs fina målvaktsspel – han håller ju ingen mindre än Fredrik Pettersson-Wentzel på bänken.

***

Den gemensamma nämnaren hos jägarna?

Alla tre har tre unga målvakter som slagit igenom i år.

Andro Michel.

Daniel Hansen.

Magnus Hellberg.

***

Till sist: Conny Strömberg – sluta snacka, spela hockey. Det är det du kan bäst.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB