Startsida / Inlägg

This is the place to be

av Jonas Gustavsson

Det har onekligen skapats rubriker den här hösten i HockeyAllsvenskan. Det kan man visserligen tycka vad man vill om i vissa fall med påhopp och närmast nog glåpord, men helt klart är ju att serien lever och brinner. Mer än elitserien, tycker jag, även om jag är extremt enögd. 

HockeyAllsvenskan is the place to be, om man gillar rubriker. 

Jag rotade runt lite bland det som skrivits under hösten, och hittade det här. Jag har säkert missat något, minnet är ju inte det bästa. 

Nåväl, nu minns vi detta:

Tommy Salos uppbrott med Oskarshamn
Kom som en blixt från klar himmel. Tommy Salo var redan helgonförklarad som sportchef i Oskarshamn, och sedan kom ryktet… Leksand ville ha Salo. Och Salo ville till Leksand. Sedan gick allt snabbt och nu sitter Tommy med en mångdubblad budget i Dalarna och funderar över hur Leksand ska tillbaka till elitserien. Det här var nog det mest oväntade i höst, faktiskt. 

Viktor Mårtenssons icke-mål mot Rögle
Höstens domartabbe hittar vi i ABB Arena, där Viktor Mårtenssons stolpskott på något sätt lyckades godkännas som mål efter en domarkonferens, där huvuddomaren Mikael Holm gick på sin linjemans tvärsäkra uppfattning om att pucken var inne, vilket den definitivt INTE var. Då hade HockeyAllsvenskan redan tagit beslut om målkameror – annars hade den debatten fått ordentligt med vatten på kvarnen.  

Tredje derbyt mellan Bofors och Örebro
Ja, ett färskt exempel, men ändock troligen den hätskaste matchen i höst. Calle Berglund sänkte Conny Strömberg, flera slagsmål, matchen avblåst sju sekunder från slutet och sedan en handgriplig (eller kryckgriplig) dispyt på läktaren mellan Mikael Fahlander och Alexander Wiklund. Känslorna och rivaliteten bara sprutade i Nobelhallen. 

Viktor Mårtensson vs. Viktor Sjödin
Höstens bästa och renaste fight mellan två killar som ville slåss, som kan slåss och som bjöd upp till en bra och underhållande dans. Efteråt var de båda ganska nöjda, både med fighten, sig själva och den andre. Lite unikt, lite nordamerikanskt… det var en fight, inga glåpord, efterslängar eller något annat.

Jean-Luc Grand-Pierre vs. Viktor Mårtensson
Den här fighten snackades det om redan innan matchen – och Viktor Mårtensson gick också en rond med Jean-Luc Grand-Pierre där det small ordentligt. Västeråsfansen tycker Mårtensson vann, Leksandsfansen tycker ”JLGP” vann. Hur som helst – fighten skapade rubriker.  

Malmös kickning av Jesper Mattsson
Inför säsongen målades Jesper Mattsson upp som den stora frälsaren, spelaren som skulle lyfta Malmö – både spelmässigt och som mentor åt de yngre. Några månader senare, strax innan juluppehållet, meddelade Malmö att Mattsson kickas med omedelbar verkan, och utan förklaring vilket irriterade framförallt alla fans som krävde öppenhet.  

Janne Karlssons utspel mot Jens Karlsson
Borås Jens Karlsson tacklade Växjös Josh Soares, och fick Växjötränaren Janne Karlsson att gå i taket och starta ett ordkrig där han kallade Jens för ”den fegaste spelaren i hockeysverige”.  Jens själv bet tillbaka och tyckte att ”personangrepp var en ovärdig nivå”. Höstens ordkrig, utan tvekan.

Bobo Simensens sågning av Viktor Mårtensson
Almtunatränaren Bobo Simensen tände till ordentligt efter en Viktor Mårtensson-tackling och sade ”jag hade brutit hans jävla kontrakt direkt, det är för fan livsfarligt det han håller på med”. Simensen, som inte rutit så mycket under hösten, var riktigt irriterad.  

Markus Persson gillar inte Bofors
Det händer inte ofta, men Markus Persson i Bofors gick faktiskt ut i media och kritiserade sina tränare för att han fick spela för lite. Det utspelet spelade säkert in i att han fick harva vidare på bänken, sedermera skickades till Skövde och numera står utan klubb utan att få träna med Bofors, som fortfarande har honom under kontrakt. 

Conny Strömberg avstängd
Han är den största stjärnan i HockeyAllsvenskan på många sätt och vis… han briljerar spelmässigt, irriterar verbalt och har svårt att tygla sitt humör. Och vi minns ju ståhejet när han blev avstängd av egna klubben på grund av disciplinära orsaker.  

***

Den gemensamma nämnaren? Viktor Mårtensson. Jäklar var rubriker den killen skapat. Till och med fler än Conny Strömberg.

Och ”Big Vic” började ju redan innan säsongen. Han har ju faktiskt lyckats reta upp den störste, och det kräver en hel del.

***

Imorgon tänkte jag checka över lagens prestationer under hösten. Känns som det är läge för det. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB