Startsida / Inlägg

Vad var det som hände, Markus?

av Jonas Gustavsson

Först, innan vi följer måndagens tradition med veckans lag, så såg jag i morse att Markus Persson lämnar Skövde i division ett.

Ni kan storyn, Leksandsforwarden slog ju igenom i Mariestad för ett par säsonger sedan, kom tillbaka till Leksand där han placerades på bänken och värvades i somras till Bofors för att bli en offensiv forward, men fick inleda i fjärdekedjan, dryftade sitt missnöje i massmedia och lånades sedermera ut.

Nu letar han efter en ny klubb, men tillhör alltjämt Bofors.

Mitt tips är att han hamnar i en annan division ett-klubb, men… vad hände egentligen Markus? Jag spådde ett stort genombrott i år, det kändes liksom upplagt för det i Bofors som letade efter offensiva ersättare till flyktande Patrik Lundh och Jakob Blomqvist.

Av det blev intet… men visst finns potentialen där. Jag tror och hoppas att Lill-Pajen är tillbaka i HockeyAllsvenskan nästa säsong. I år tror jag inte det blir av.

***

Då så, veckans lag:

Målvakt: Mark Owuya, Borås
Kom, segrade och försvann. Borås lånade in Djurgårdskeepern Mark Owuya i två matcher eftersom elitserien vilade och tog fem av sex poäng mot Leksand och Malmö, vilket imponerar. Owuya skapade en trygghet som västgötarna saknat.

Back: Marcus Högström, Sundsvall
Forsätter att leverera poäng och inkasserade dubbla assist i veckan. Spelade dessutom kopiöst mycket i den viktiga streckmatchen mot Tingsryd där Sundsvall rullade på fem backar.

Back: Fredrik Sandgren, Almtuna
Har hamnat i ett fint poängstim och sköt ett mål och hade en assist när Almtuna hakade på i playoffstriden via en 3-1-seger mot Bofors. Sandgren har nu levererat sju poäng på de sex senaste matcherna.

Forward: Johan Ryno, Oskarshamn
Oskarshamn letar efter den fantastiska form man hade i inledningen av säsongen, och går också till julvila med en playoffplats efter att ha vunnit mot Mora senast. Johan Ryno fortsätter att leverera – målskytt i veckans båda matcher.

Forward: Oscar Johansson, Sundsvall
Gör man hattrick så är man med i det här laget, så är det bara. ”OJ” gjorde dessutom sina mål i en och samma period, och det gav också en nödvändig seger mot Tingsryd.

Forward: Fredrik Höggren, Bofors
Tacklingar, slagsmål och utvisningsminuter var det stora samtalsämnet efter derbyt mellan Bofors och Örebro, men hockeymässigt var det Fredrik Höggren som stod ut. Energispelaren gjorde två mål och en assist i 4-1-segern.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB