Startsida / Inlägg

Ett miljöombyte gör honom gott

av Jonas Gustavsson

Calle Söderberg verkar lira i Linköping nästa säsong. Bra för Calle, bra för LHC – för jag tror att den här gudabenådade talangen kan blomma ut med en nytändning.

Det mest intressanta blir att se hur han svarar upp mot att bli en i mängden, istället för den givne stjärnan. Men jag tror Söderberg svarar upp på rätt sätt mot den utmaningen.

Killen har ju så mycket talang att det räcker och blir över. Att utvecklingen stagnerat något i Malmö är kanske inte konstigt, med tanke på turbulensen i klubben och det faktum att han fått byta kedjekamrater hela tiden. Nej, ett miljöombyte kommer göra honom gott.

***

Veckans lag:

Målvakt: Jonas Fransson, Rögle
Mest given i veckans lag, givetvis. Höll nollan mot såväl Tingsryd som Leksand innan han svarade för en stormatch i hemmaderbyt mot Malmö, där han bara släppte in Calle Söderbergs vackra 1-0-mål, men sedan spikade igen och tog alla straffar.

Back: Stefan Espeland, Sundsvall
Den norske landslagsbacken sköt dubbla mål och svarade för en assist i veckan när Sundsvall bärgade fyra oerhört viktiga poäng i bottenstriden. Offensive Espeland har varit en av lagets bästa spelare under säsongen.

Back: Ryan Gunderson, Örebro
Den offensive stjärnbacken fortsätter att leverera offensivt och producerade tre assist på två matcher i veckan då Örebro säkrade kvalseriebiljetten. Därmed lär vinsten i backarnas poängliga vara klar, där han har sex poängs försprång till Vic Bartley, Rögle, med två matcher kvar.

Forward: Mikael Simons, Sundsvall
Veteranen kan än. Micke Simons blev målskytt i tre raka matcher i veckan och låg med ett mål och två assist bakom samtliga mål mot Örebro när Sundsvall erövrade en oerhört viktig poäng. Totalt fem poäng på tre matcher i veckan.

Forward: Peter Öberg, Västerås
Grym vecka av Västerås, tre raka vinster och 12-2 i målskillnad. Peter Öberg, som inledde säsongen på skadelistan, var inblandad i nästan hälften av målen med tre mål och två assist.

Forward: Conny Strömberg, Örebro
Conny smällde in fem assist på två matcher i veckan och ryckte därmed till sig en trepoängsledning i poängligan, och är nu tre pinnar före Josh Soares, Växjö, med två matcher kvar att spela. Ska han vinna poängligan igen…?

***

Till sist, så vill jag bara ge en kommentar om den kritik som riktas mot Viasat Hockey, där man anser att kanalen favoriserar Leksand.

Jag måste säga att Viasat Hockey har höjt kvaliteten på bevakningen av HockeyAllsvenskan många gånger om. Inget ont om TV 4 Sport där serien tidigare huserade, men nu är det ett helt annat fokus, mycket mer fakta, inslag och snack, bra studio och bra kommentatorer – och man visar massor av hockey.

När jag började följa HockeyAllsvenskan fick man se en match i veckan. EN match. Numera ser man, på Viasat Hockey och S24, fem till sju matcher eller något sådant, per vecka.

En grym utvecklingen således.

Jag tycker inte att Viasat Hockey favoriserar Leksand, men det är klart att man prioriterar toppmatcherna. Konstigt vore annars, för det är de matcherna som drar mest publik. Och Leksand spelar i många av toppmatcherna. Konstigare än så är det inte.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB