Startsida / Inlägg

Jag är besviken på Malmö

av Jonas Gustavsson

Vilken kväll. 

Jag försökte hänga med lite överallt, men det var onekligen mycket som hände.

Och vi börjar med Malmös misslyckande. Eftersom Almtuna torskade mot Tingsryd, så hade skåningarna varit kvar i playoffstriden om man bara slagit Troja hemma – och då går man och förlorar med 6-3 efter att Malmöiten Mattias Persson skickat in tre kassar (!) i den sista perioden.

Nu var det inte här som Malmö förlorade sin playoffplats, man har massor av plattmatcher under vintern som varit minst lika ödesdigra, men ändå… man har fortsatt chansen, är starka hemma, men klarar ändå inte att slå tillbaka Troja.

Inget ont om smålänningarna, men Malmö är och ska vara ett bättre lag. Skillnaderna i lönekuverten är säkerligen gigantiska, det borde ju på något sätt kunna avspegla sig på isen i en så viktig match?

Nej, jag är gruvligt besviken på Malmö. 

Jag fick tag på en besviken Markus Svensson, skadad Redhawksmålvakt. 

– Det är för dåligt rakt igenom, sa han helt enkelt och var givetvis besviken över att han inte kunde lira mot Troja efter att ha slagit upp sin ljumskskada mot Rögle senast.

– Jag testade tidigare idag men det var uteslutet att spela. Just nu känns det bara tomt. 

Nåväl, grattis Mora och Almtuna som nu har säkra playoffplatser. 

***

Däremot är ju bottenstriden en dramatik utan dess like.

Sundsvall orkade inte vinna hemma mot Borås, och då passade Tingsryd och Troja att plocka en trepoängare var, och nu står samtliga lag på 47 poäng inför den sista omgången. Fy fasen vilken dramatik det blir i sista omgången. Jag vet i fasen vilka som har fördel egentligen.

Det kan ju bli så att alla lag förlorar i sista matchen – inte alls osannolikt – och då hamnar vi i en målskillnadshistoria.

Ojoj.

Daniel Olsson, Sundsvall, om att laget spelade bort drömläget mot Borås:

– Jag vet inte vad som hände. Vi gjorde i alla fall en dålig match, sa han.

Jag tror många i Sundsvall är besvikna. Frågan är om man spelade bort sitt kontrakt där. 

***

Sedan har vi Leksand då, som gjorde en riktigt bra match mot Växjö, även om den är svårvärderad med tanke på att Växjö redan är klara serieledare.

Tränaren Janne Karlsson gick det dock inte ta miste på under en timeout, han ville vinna:

”Är det så här det ska se ut? Om det ska vara så kan vi lika gärna gå upp på läktaren”, sa han i Viasat Hockeys mikrofoner.

Det var också irriterat mellan båsen, kastades ett och annat opassande ord, och det är bara tecken på att det trots allt fanns vilja.

Även om ett omedvetet fokus inte fanns hos Växjö, så stod man upp och ville vinna, och således gillar jag vad jag såg av Leksand. Det ser ut som man knutit näven i fickan och gett sig attan på att visa att man är ett kvalserielag.

Något som Malmö inte gjorde. 

Och: Filip Forsberg är riktigt bra. Han tar för sig på ett sätt som jag minns att Dennis Rasmussen i Västerås gjorde när han fick chansen i slutet av en säsong. Kanske inte helt lika spelare, men den där energin, respektlösheten, är densamma. Me like.

***

Sist, men inte minst: Conny Strömberg såg ganska förbannad ut när han blev utvisad i Lindab Arena, efter en situation där Jakob Johanssons klubba såg ut att fastna i Connys skridsko, Conny tappade balansen, klubban åkte upp i ”Jackes” hjälm, och sedan blev han utvisad.

Jo, det var nog en hög klubba. Men nej, det var inte meningen.  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB