Startsida / Inlägg

Nu sitter nerverna på utsidan

av Jonas Gustavsson

Jag blev entledigad från att följa streckstriden mellan Örebro och Leksand, som verkar ha varit något riktigt vasst, så jag har ingen aning om hur det såg ut där, men om någon vill delge det så ropa till, så tar vi upp det för diskussion.

Jag vänder istället till övriga matcher.

Och nu märks det verkligen att det är nerver som spelar in.

Man brukar ju säga att motivation slår klass. Men jag vet inte hur vi ska motivera det idag, när playoffjagande lag som Almtuna och Mora går och tappar poäng mot avsågade konkurrenter. Man kan ju tycka att motivationen i de kamperna ska fälla avgörandet. Det borde vara så i alla fall.

Okej, Bofors och Oskarshamn (som nu greppat ytterligare ett sista, ytterst tunt, halmstrå) kunde spela avslappnat, men ändå. Man tycker inte att det ska räcka i sådana här matcher.

Nåväl, Västerås pallade i alla fall pressen, även om det tydligen satt ganska långt inne mot Borås.

***

På tal om nerver. Tingsryd gjorde en kanonmatch borta mot Rögle, men förlorade på grund av ett misstag av Victor Tisell. Han kommer inte sova gott inatt.

Jakob Johanssons dump, som knappt hade styrfart, tar han ju 999 av 1000 gånger. Och nu, när Taif är i stort poängbehov och hade ordentlig vittring i Lindab Arena, så kom den där tusende gången. Det är inte annat än att man lider med Tisell faktiskt.

Hade Tingsryd fått första målet i den matchen så tror jag att man hade vunnit. Så var känslan.

Men den enes död, den andres bröd. Rögle skaffade grymt slagläge i kvalseriefighten. Tre poäng ner till Leksand nu och lagen möts på onsdag. Rögle kan åka dit och spela avslappnat. Kanske till och med nöja sig med en pinne. All press ligger på Leksand.

***

Min magkänsla i förmiddags talade om seger för Leksand. Det sket sig. Den talade också om seger för Sundsvall. Där fick jag rätt.

50 %-ig utdelning är väl slumpen.

Skit samma. Starkt av Sundsvall att vinna mot Troja. Speciellt efter mardrömsstarten med 0-1 efter bara 40 sekunder. Ska ”De Blå” alltså klara sig kvar den här säsongen, utan kval? Det är en bedrift som heter duga i så fall.

Cred till klubbchefen Magnus Holmwall som lyckats sy ihop något bra av överblivna tyglappar.

Och tacka a-kedjan, med Daniel Olsson, Oscar Johansson och Niklas Zetterström, som gjort en hel del bra under säsongen, trots svackor.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB