Startsida / Inlägg

Anger: rätt man på rätt plats

av Jonas Gustavsson

Ja, jo, mer eller mindre HockeyAllsvensk frihelg för mig (jag och eminente Nils-Petter Dufva delar på bevakningen numera), men kan liksom inte låta bli att kommentera det som hände under helgen:

Satt och kollade på Almtuna mot Troja/Ljungby och måste återigen säga att jag är imponerad av målkungen Niklas Anger som passade på att sätta sitt sjätte mål för säsongen. Bra framspelning av Guter och Anger kunde bara prickskjuta in pucken.

Jag kan inte peka på vad veteranen gör bra, men han har en tendens att komma helt rätt i situationerna. Han finns hela tiden i bra skottläge.

Det kännetecknar en riktigt bra sniper.

Sedan sätter han ju lägena också.

***

Matchen? Böljande där lagen turades om att ha trycket. Det är skoj att se att Troja vågar spelar en energifylld hockey, även om man är lite naiva stundtals, och rusar istället för att spela säkert.

Almtuna visar tendenser till den kollektiva lagmaskin man vill vara, men man har lite kvar att slipa på för att alla kugghjul ska fungera. Konstateras kan i alla fall att Johan Berggren är en av seriens bästa rollspelare. Han river och sliter som vanligt och vred snyggt i hörnen flera gånger mot Troja.

Konklusion: Almtunas 3-2-seger var trots allt rättvis.

***

Fredagens zorro-man David Åslin? Han var ganska anonym.

***

Snacka om annorluna säsongsstart för Bofors Daniel Wessner också. En ass på de åtta första matcherna ifjol och en totalt sett misslyckad säsong. Idag svarade han för ett mål och en ass i 5-1-segern mot Sundsvall och har därmed inlett med tre pinnar på fyra matcher.

Han (som också hade problem med sjukdom ifjol) får närmast nog ses som ett nyförvärv för värmlänningarna.

***

Lördagen:

Mora har ett enormt starkt mentalt grepp på Leksand med fem raka derbysegrar. Men det som ändå var roligast med den matchen var att Dion Knelsen – som blev bryskt tacklad av Malmös Robin Alvarez i premiären – var tillbaka och fick näta direkt. Skönt att han inte blev borta en längre tid.

Västerås defensiv var ramstark ifjol och verkar ramstark i år. 6-2 borta mot Malmö är givetvis ett styrkebesked. Jag måste också erkänna att jag var skeptisk till värvningen av Broc Little (fick lite Matt Sisca-vibbar) men han verkar vara ”the real deal”. LÖK-kedjan (Little, William Karlsson och Peter Öberg) har varit strålande så här långt för VIK.

Och Oskarshamn visade klass mot stjärnbygget Örebro. Imponerande, med tanke på att spelare för spelare på pappret så borde smålänningarna egentligen inte ha speciellt mycket att hämta i en sådan match. David Rodman sköt dubbla mål – en viktig kugge i IKO som levererar direkt med andra ord.

Konklusionen av dessa tre matcher? Mora, Västerås och Oskarshamn verkar ha hittat rätt i tre importer som man hoppas mycket på i Dion Knelsen, Broc Little och David Rodman. Att lyckas med sina importerade stjärnvärvningar är ofta skillnaden mellan succé och fiasko i HockeyAllsvenskan. Nu är det lite tidigt att dra slutsatsen att ovan nämnda trio är en succé, men det har onekligen börjat bra.

***

Lite roligt hamburgersnack i Västerås just nu med både lök (förstakedjan med Karlsson-Little-Öberg) och bacon (Kenneth Bergqvist).

Snackade föresten med Kenneth häromdagen. Frågade varför han kallades ”Bacon” och han skyllde på veteranerna i Brynäs när han kom upp som ung kille: Pär Djoos, Ove Molin, Janne Larsson och några till var tydligen tvungna att kalla alla för någonting, och då blev det ”Bacon”. Bara så där. Kenneth bad mig ringa Djoos och fråga varför.

Ska försöka komma ihåg att fråga Pär om det där.

***

Imorgon på S24: Leksand mot Borås.

Orkar Magnus Åkerlund stå emot stjärnspäckade Leksand? Jag tror inte det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB