Startsida / Inlägg

Äntligen, David Åslin!

av Jonas Gustavsson

Det är svårt att undgå kvällens store artist: David Åslin.

Man har ju väntat så länge på att den här 22-åringen ska få sitt offensiva genombrott. Det har känts som att det varit på gång några gånger i Leksand, men det har liksom aldrig kommit. Frågan är dock om vi inte fick se det idag?

Åslin gjorde en kanonmatch (totalt fem poäng i 6-3-segern mot SSK) som kryddades med ett fantastiskt zorro-mål som bland annat för tankarna till vårens VM-mål av Mikael Granlund. Läckert så det förslår.

Fast Troja-tränaren Patrik Ross var ganska skoj när han skulle kommentera Åslin och målet i Viasat Hockey:

– Han har visat bra form i träningsmatcherna och i säsongsinledningen så jag är inte direkt förvånad, målet var kanske lite överkurs men det är skönt när det  går in, sa han med lugn röst.

Inte de stora ordens man minsann. Han hade fått svårt att bli rubriksättare på Aftonbladet i alla fall.

Nåja, vi konkluderar: Åslin var kanon, Troja visade att man kan spela intensiv hockey och Södertälje har lärt sig att det inte finns några enkla matcher i HockeyAllsvenskan.

***

Sebastian Idoff fick chansen i SSK-kassen. Han som misslyckades och frystes ut i Troja ifjol. Snacka om perfekt revanschläge.

Men han tog inte chansen.

Han får svårt att stjäla fler matcher från Julius Hudacek.

***

I övrigt idag konstaterar vi att Niklas Anger – som jag delvis sågade i Hockeybibeln – fortsätter att vräka in mål. Två nya idag, totalt fem kassar och Almtuna plockade första viktorian. Anger som skyttekung? Jag tror inte på det än, men visst har veteranen fått en bra start.

Jag har inte fått några bra indikationer på hur Brent Davidson (stats.swehockey.se stavar hans namn med två s, hihi) sett ut i Borås än, men den på förhand utskällde power forwarden gjorde mål idag mot Tingsryd, har tagit en plats i förstakedjan och verkar vara helt okej. Bra för Borås som inte har råd med floppar.

Och Rögle svarade för sena mål igen: Två stycken under de två sista minuterna mot Bofors som innebar en seger med 4-2. Rögle – som saknade en handfull spelare på grund av skador – blir bra i år igen.

***

Imorgon:

Tidig seriefinal mellan Malmö och Västerås. Missa inte den kampen som sänds i S24 och blir en höjdare.

Jag har snackat med Alexander Ribbenstrand, Per Helmersson och Kenneth ”Bacon” Bergqvist inför matchen, så håll utkick för ett införknäck med Bergqvist under morgondagen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB