Startsida / Inlägg

Där satt den äntligen!

av Jonas Gustavsson

Jag har inte sett alla Linus Klasens matcher i höst. Bara ett par.

Med tanke på vad den där killen kan, och med tanke på hur hajpad han är, så har jag förväntat mig mer än det han levererat hittills. Visst blixtrar pucktrollaren till stundtals, men jag eftersöker lite mer kontinuitet. Det var lite samma visa idag mot Sundsvall i en – för ovanlighetens skull – ganska intetsägande HockeyAllsvensk match.

Nåväl, Malmös lag är splitter nytt och inte inkört ännu. Det gäller Linus Klasen också.

Hans första mål – som blev en 3-2-frälsning mot Sundsvall – var i alla fall läckert och bar en målskytts signum. Klasen blev fri, stressade inte, väntade ut målvakten, gjorde sin dragning och lade in pucken. Så enkelt, så snyggt.

Klasen är och har varit helt okej. Problemet är bara att alla förväntar sig så jäkla mycket av den här killen.

***

Det var ett ganska lugnt derby i Karlskoga ikväll. Det var visst lite tråkningar bland lagets busar – som Emil Kåberg, Carl Berglund och Martin Sandgren – men det var uppenbarligen inget som ballade ur.

Snackade lite med Johan Wiklander efter matchen.

Frågade bland annat hur känslan var i Örebro den här säsongen. Ifjol var känslan att trots att många tippade dem på en topplacering i tabellen så kunde de slå lite ur underläge, men i år är det annorlunda: alla förväntar sig att Örebro är ett kvalserielag.

– Vi har pratat en del om det där. Vi vet att vi kommer vara favoriter i nästan alla matcher vi spelar. Men å andra sidan vet motståndarna det också, så ingen kommer att underskatta oss. Alla lag tar oss på allvar och är heltaggade, så det kommer nog att bli en skillnad även om vi inte märkt av den så mycket än, menar JW.

Han höll med om att det finns mycket, mycket mer att hämta offensivt i stjärngalleriet. Men jag tror det kommer. Det trodde JW också (vad ska han annars tro…?).

***

Det var ju några trender som höll i sig ikväll:

* Niklas Anger gjorde mål igen. Han sjunde fullträff (jag kanske måste börja tro på honom som skyttekung) var dessutom det matchvinnande målet i 3-1-vinsten mot Mora. Det är bara att klargöra att den Stockholmspendlande snipern har ett målsinne som jag har underskattat.

* David Åslin fortsätter att sätta snygga mål. Okej, det var inget zorro-mål av den blommande talangen den här gången, men det var snyggt i alla fall, och Åslin har vuxit ut till en av smålänningarnas absolut bästa spelare. 3-1-segern borta mot Rögle inger respekt. Och jag tycker att man gjorde det bra.

* Broc Little gjorde poäng. Igen. Okej, måhända att tremålsskytten Kenneth ”Bacon” Bergqvist stal rubrikerna denna afton, men det förringar inte amerikanens dubbla assist. Killen har visat att han håller i poängligatoppen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB