Startsida / Inlägg

Nu är ryggen bra igen

av Jonas Gustavsson

Eric Himelfarb är en av kvällens stora artister.

Kanadensaren spelade fram till fem mål mot Sundsvall när Rögle vann med 7-2. Det är givetvis imponerande av den spelskicklige playmakern som till slut signade ett nytt avtal med skåningarna. Och att knyta upp honom var givetvis helt rätt agerat av Roger Elvenes.

Himelfarb kom in laget redan förra sommaren, men då på ett tremånaderskontrakt. 28-åringen hade dock sådana problem med ryggen att han fick avbryta kontraktet i förtid, åka hem och rehabilitera sig. När han blev frisk så hörde han av sig till Rögle igen, fick komma tillbaka, växte in i säsongen och var stundtals briljant framåt vårkanten. Men han berättade också att han hade problem med ryggen.

Nu verkar det som att de problemen är borta.

Annars går man inte in och noterar fem ass i en allsvensk match. Himelfarb är en drivande centerspelare med härliga händer, ett bra humör och är en kille som som brukar kliva fram och avgöra matcher.

Jäkligt skoj att se att han är i bra shape!

Magnus Häggström, ett mål, och Emil Sandin, tre mål, njuter säkerligen av sällskapet.

***

Fråga: Var har vi Södertälje egentligen? All cred åt Mora, men ska SSK verkligen få stryk med 5-1? Klubben satsar på många unga spelare och då brukar det bli upp och ner, och det har det onekligen blivit i säsongsstarten. Känns som att Johan Strömwall & Co hoppas på en snabb comeback för Robert Sabolic.

***

Att Johan Wiklander inte lirar i Elitserien tycker jag är lite underligt. Killen är hela paketet. Jag älskar hans kyla i de avgörande lägena, som när han satte sitt friläge i första matchen i Behrn Arena idag. Kliniskt, distinkt, enkelt.

Ungefär som Pelle Prestbergs straff mot Västerås.

Målskyttar med den där känslan får det att se så enkelt ut.

***

Såg William Karlsson ordentligt idag. Snacka om fräck kille. Han driver sin kedja, vågar vara fräck, vill bryta in framför mål och v å g a r bryta in framför mål. Han ser betydligt äldre ut än 18 år.

Var får Västerås fram alla sina guldklimpar ifrån?

Jag talade om centerbrist i VIK inför säsongen, men när Karlsson iklär sig rollen som förstecenter så känns det ju helt plötsligt djupare. Just nu leder seriens mest spännande talang seriens bästa kedja med Broc Little och Peter Öberg på kanterna. Kan det bära hela vägen till JVM?

Spelar han som han gör nu får nog Roger Rönnberg palla sig till ABB för att kolla in honom i alla fall.

***

Annars idag så konstateras… inte så mycket alls. Malmö vann igen, helt enligt planerna. På något sätt kan nog luggningen mot Västerås var nyttig och tagit ner stjärnorna på jorden (eller isen).  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB